Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6725540 www.bgdnes.bg

Чудо на гроба на дядо Добри

Първо чудо на гроба на дядо Добри!

Мирянката Соня Анкова разказва, че Светеца от Байлово е успял да излекува болките в гърдите й, а кашлицата й изчезнала мигновено.

"Имам четирима свидетели, с които пътувах към Байлово, които могат да потвърдят чудото. Тръгнах за погребението на дядо Добри болна, със силни болки в гърлото и кашлица, от която ме боляха гърдите. Разболявах се. През цялото време снимах, не съм се молила за оздравяване или облекчаване на болки. Само снимах. След като спуснаха дядо Добри в гроба, минаха всякакви болки и кашлици, бях като "новородена", болестта изчезна моментално. За мен това е дело на молитвите на дядо Добри. Няма друго обяснение! Имам свидетели, на които през целия път разказвах какво пия за гърло и кашлица. А сега съм здрава-здравеничка... без температури и болки", сподели Анкова.

Реклама

"Аз съм 100% убедена, че на гроба на дядо Добри оттук насетне ще започнат да стават чудеса. Случката с моята болест и изчезването й са доказателство за това. Сега просто съм здрава", допълни мирянката.

Дядо Добри беше погребан в двора на църквата в софийското село Байлово. Последният му пристан е до схлупената къщурка, която той обитаваше приживе и там търсеше спокойствие и уединение.

Добрият старец беше положен в гроб с циментов под, а върху ковчега беше поставена бетонна плоча. По този начин се погребват всички хора, за които се предполага, че са светци и един ден, ако се започне процес по канонизация, да се извадят по-лесно мощите.

В Кремиковския манастир край София са започнали кампания за събиране на чудотворни случки с дядо Добри. От светата обител разкриват, че има много хора, които са преживели чудеса със Светеца от Байлово.

"Има хора, на които е показал пътя, той просто виждаше в теб, като те погледне. Дядо Добри беше един човек, българин като всички нас, но същевременно той беше един великан, гигант, който не можем да си представим, един Космос. Човек, който имаше изключителна вяра в Бога и знаеше, че това е смисълът на целия живот, и това всъщност искаше да покаже и на нас", заяви отец Серафим, игумен на Кремиковския манастир, където дядо Добри живя през последните две години.

Реклама
Реклама
Реклама