Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6727683 www.bgdnes.bg

Майката и бащата на удушената Дамла разделени

Противоречия между родителите на жертвата

Удължават разследването за убийството на 7-годишното момиченце в Кърджали

"Има противоречия между майката и бащата на Дамла. Двамата все още не са избрали адвокат и може да се явят с различни повереници. Нищо повече не смея да ви кажа, защото случая е много деликатен". Това каза пред "България Днес" юрист от Кърджали, който пожела да остане анонимен. Той е категоричен, че случаят с убийството на малката Дамла все още не е разплетен изцяло. Останалите му колеги също имали своите съмнения относно мотива за престъплението, но се страхуват да говорят публично, тъй като не разполагат с конкретни доказателства.

Мистерията се заплита и от факта, че разследването за удушването на 7-годишната Дамла е удължено с два месеца от 18 февруари. Причината е, че все още не са готови резултатите от експертизите, изготвени в Института по криминалистика в София.

Реклама

Обвиняем за жестокото престъпление е първият братовчед на детето - Мехмед Хасан, който се намира в ареста на Кърджали. Той е направил самопризнания по случая.

Разследващите потвърждават, че мотивът на 25-годишния мъж да убие невинното дете, за което се грижел като свое, все още не е ясен.

Дамла бе открита мъртва от майка си рано сутринта. Жената била нощна смяна в завода, в който работил от време на време и Мехмед. Когато се прибрала, вратата била отключена. Намерила дъщеричката си с уста, залепена с тиксо. По тялото на момиченцето не са открити следи от насилие.

Според неофициалната информация по-рано във фаталния ден Мехмед поискал назаем пари от майката на Дамла. Тя му дала, но по-късно през деня той решил да си набави още кеш. Затова и след като заминала на работа, се промъкнал в дома да търси пари. Ключът, с който влязъл, бил на малката Дамла. Тя го изпуснала в колата на братовчед си преди няколко седмици, но младежът така и не го върнал, въпреки че знаел, че го търсят. Именно с него отключил вратата.

Мехмед бе заловен два дни след престъплението. Той заминал за Хасково, като разследващите твърдят, че се е опитал да си изгради алиби. Първоначално крещял, че не е убил детето, но по-късно по време на разпитите признал. В дома му е открито и тиксо от същото, с което е била залепена устата на момиченцето.

Реклама

В първите два дни от разследването майката на Дамла – Садет, бе държана в ареста за разпити. Тя излезе в шок и с нея все още работят психолози. Според информация на "България Днес" не се е върнала нито на работа, нито в дома си. С бащата живеели при роднини, защото нямали сили да се върнат в апартамента.

Близките на семейството и цял Момчилград настояват извършителят на жестокото убийство да гние до живот в зандана.

Извършителят Мехмед бил комарджия

Хазартна зависимост е една от версиите за убийството, по която работят ченгетата. Мехмед е играел онлайн покер с реални пари. Затова и се предполага, че е тръгнал да търси кеш, за да продължи да залага.

Пред ченгетата той обяснил, че докато тършувал в дома на леля си, малката Дамла се събудила и се развикала. Затова и се наложило да я убие, за да не се разприказва.

Разследването трябва да приключи на 18 април. Очаква се делото да започне в края на май, научи още "България Днес" от разследващите.

Реклама
Реклама
Реклама