Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6730988 www.bgdnes.bg

Бате Николай рухна

Актьорът в депресия след куп нещастия, синът му се грижи за него

Любимецът на няколко поколения български деца - актьорът Николай Николаев, когато всички наричаме приятелски Бате Николай, е затормозен психически и не отговаря на телефона си, научи "България Днес". След като премина през ада със самоубийството на дъщеря си Надежда, актьорът живя под грижите на сина си Стефан. Световноизвестният художник остана у нас, за да е до баща си в трудния за семейството момент.

"Дават му хапчета против депресия, телефонът е в сина му. Момчето го пази да не рухне, защото е на прага на последните си сили", споделиха за Бате Николай колеги от Народния театър.

Реклама

За последно те едва го познали - съсипан, отслабнал, но духом не показвал мъката си.

"Говорихме малко, един ден случайно го видях на улицата. Каза, че момчето му се е заело да се грижи за него - не го пускал да ходи никъде сам и треперил да не му се случи нещо лошо", споделиха от реквизита на първата ни трупа.

77-годишният ни актьор от години е с разклатено здраве, страда и от онкологично заболяване. Неведнъж се е шегувал, че Ванга му пророкувала, че ще умре след 80-ата си годишнина. В интервю за вестника миналата година актьорът дори се пошегува: "Много ми се виждат годините. Какво ли не преживях. Роден съм в театъра. Майка ми е получила родилни болки и драматургът ме е изродил. Надявам се един ден и в театъра да си отида - ей така на представление примерно", сподели ни развълнуван преди време Бате Николай.

Актьорът още мечтае за сцената

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама