Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6731692 www.bgdnes.bg

Деян Неделчев-Икебаната: Който иска да спи с кокошки, коне и кучета

 Гей браковете трябва да се узаконят

Кой е той:

Певецът и композитор Деян Ангелов Неделчев, известен като Икебаната, е роден в Русе през 1964 г. Певчески талант проявява като малък, а през годините печели куп призове, включително голямата награда на „Златният Орфей“ с песента „Посвещение“. След участие в няколко групи той започва солова кариера. Работи в редица държави по света, а от известно време се завърна у нас и се установи във Варна, където всяка вечер пее в пиано бар.

- Работили сте из цял свят като певец. Защо решихте да се върнете?

- Да, обиколих света. А съм тук, защото в момента имам работа, а където имам работа, там ходя. Ако имам хубав ангажимент някъде навън, ще отида там. Работата е най-важното за мен. Но не се чувствам добре в България, това не е моята държава, въпреки че тук направих кариерата и популярността си. Не обичам държавата, обичам страната си!

Реклама

- Къде реализацията на един музикант е по-трудна?

- У нас е много по-трудно да оцелееш и да направиш име. Там има голям пазар, агенции, мениджъри, стига да имаш късмета да попаднеш на тях. Докато у нас няма никакъв пазар, всичко е анархия в т.нар. шоубизнес. В цялата държава виждате какво чудо е. А оцелееш ли тук, можеш да се оправиш и навън. Мога да замина, но се изморих, омръзна ми да започвам всичко отначало. Затова имам една философия - да живея ден за ден и да съм здрав. Къде да ходя? На Марс ли? Като си помислиш, ние хората сме толкова нищожни... Ето, има галактики, Вселена... А ние за какво се борим? Никой няма да векува на тази Земя, никой няма да бъде запомнен. Като умреш и хайде чао! Никой не те помни после. Затова е важно сега да вършиш това, което те прави щастлив.

- Пеете в пиано бар във Варна. Изпълнявате ли саркастичните си хитове?

- Пея всичко, което ми поискат и когато си плащат. Има една голяма чаша за всички музиканти, в нея се оставят парите, които после всички си разделяме. Без пари нищо не правя! А когато поискат мои песни, естествено, че ги пея.

- Какво си помислихте, когато разбрахте, че са ви объркали с Корнелия Нинова на плакат на СДС?

- Беше абсурдно и смешно, но не съм мислил, че стане такава национална истерия, а след това, че ще направя поредния си хит благодарение на Емил Дамянов - DJ DA KISS. Изненадах се, че ме сравниха с Нинова, но това са нормални неща тук. Този журналист, от когото всичко започна, умишлено сътвори цялата история, но всъщност ми направи голяма реклама, защото лоша реклама няма.

- Бихте ли направили дует с нея?

- Няма как да стане, защото Нинова е политик. Тя ми се обади на рождения ден да ми го честити - знайно е, че сме родени на една дата. Аз също я поздравих за празника й и проведохме приятен разговор, макар че никога не сме се виждали. Каза, че се забавлява от песента.

Реклама

- Харесва ли ви тя като жена?

- Не съм се заглеждал, а и какво ме интересува? Да е жива и здрава - приятна и симпатична жена е.

- А Бойко Борисов като мъж?

- Абсурд - не! Изобщо аз съм аполитичен, политиката е най-мръсното нещо, затова - далече от нея. Политиците да си гледат тяхната работа, която е да оправят България. Изобщо не ме интересува как изглеждат.

- А дует с някоя чалга певица?

- Не, никога! Аз съм против чалгата и рапа, които съсипаха шоубинеса. Те трябва да се забранят със закон! Въпреки че положението е такова, че и по света слушат и чалга, и рап. Чалгата е мръсна музика, с ниски долни страсти, за кръчми, за ресторанти, там да се слуша. Но за съжаление проститутки се правят на певици, а не могат да пеят. Женят се за борци и футболисти, стават милионерки, правят си липосукции и грозни джуки... Отвратително!

- Консервативен ли е българинът? Европейци ли сме?

- Много е консервативен и винаги ще е такъв, защото сме на такава географска ширина - на Балканския полуостров. И като цяло нацията ни е комплексирана. За това вина имат и турското робство, и комунистите. Аз съм голям патриот и винаги съм се гордял, че съм българин. Патриотите ни са в чужбина, а не в България, но това не означава, че трябва да живеят тук - всеки оцелява, както може, защото държавата ни е бедна. България е прекрасна, но ни е калпаво управлението, затова сме на това дередже. Иначе сме европейци повече от французите и англичаните, защото преди хиляди години при тях са били мочурища, а цивилизацията е била тук.

- Какво мислиш за третия пол и трансджендърите?

- Нямам нищо против всеки да прави каквото си иска и да е какъвто си поиска - жена, мъж, транссексуален, бисексуален, хомосексуален, хетеросексуален, травестит, само да не го показва, да не го афишира и да не пречи. Ако някой иска да спи с кокошки, коне и кучета, това си е негов проблем, само да не ми пречи. Аз съм отворен човек, артист, ние сме свободолюбиви хора. Трябва да се признаят и гей браковете, както е в Европа и САЩ, ако смятаме, че сме европейци. Щом тази Истанбулска конвенция е полезна, следва да се узакони. И също съм за гей парадите, каквито трябва да има, защото не става дума за гейове или лесбийки и за секса им, а за правата им, които защитават. Те искат да си извоюват да са равноправни и щастливи, да осиновяват деца. А секс всякакъв е имало още по времето на Римската империя.

- Какво смятате за телевизионните музикални формати и журитата им?

- Журитата в тях са от непрофесионалисти и са все едни и същи физиономии. Какви са тези измислени хора и певци в тях? Поли Генова, Графа, Саня Армутлиева, чалгаджийката Камелия... В журита са само за да се вземат пари. Те не правят нищо за талантливите момичета и момчета, от тв риалитита не излизат звезди. Гледат ги 2-3 месеца по тв, докато върви шоуто, после ги забравят. Скапват децата, а това е безобразие. Затова съм против тези музикални формати.

- Какво бихте посъветвали начинаещите певци?

- Да бягат в чужбина! Тук не може да се прокопса с музика и изкуство, защото такава ни е дъравата - мутренска. Царят анархия, корупция и некадърници се изявяват... Няма пазар, няма и възвръщаемост на вложените пари, само се прелива от пусто в празно. Просперират само рападжии и чалгаджии... Гледаш в разни формати курветини с изкуствени гърди и разни, които не знаеш мъже ли са или жени, но се правят на много велики - като във „ВИП брадър“, затова направих и такава песен.

- Още ли сте скарани с брат ви?

- От 6 години вече сме в чудесни отношения, а в лоши съм с племенника и майка му Венета Рангелова.

- Коя тема ви вълнува най-силно в момента?

- Не спирам да работя, записвам нови песни, снимам клипове. Любов отдавна нямам, нямам и връзка, защото най-добре съм си сам. И съм на една-единствена тема - музиката!

Реклама
Реклама
Реклама