Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6732448 www.bgdnes.bg

Един туит коства 1,3 млрд. долара на Snapchat

В ерата на интернет дори най-незначителните действия могат да имат сериозни последици за компаниите. Ярък пример за това е публикацията в Twitter на риалити звездата Кайли Дженър, която коства 1,3 млрд. долара на популярното приложение Snapchat, предава vesti.bg.

Наскоро Snapchat пусна нова версия на приложението си с доста промени. Те никак не се харесват на потребителите, които дори започнаха онлайн подписка с призив да се върне старата версия. Над 1 млн. души вече са я подписали.

Реклама

Кайли Дженър, която е полусестра на Ким Кардашиън, е сред известните почитатели на Snapchat или поне беше. Тя публикува коментар в Twitter, в който пита дали някой друг вече дори не отваря Snapchat. "Това е толкова тъжно", пише Дженър на своите 24,5 млн. последватели в Twitter.

Резултатът? Срив на акциите на компанията Snap, която разработва Snapchat, с 6%. Това е равно на 1,3 млрд. долара от пазарната капитализация на компанията.

Ден по-късно Дженър публикува нов туит, в който казва: "Все още ви обичам все пак, Snap... моята първа любов". Това помага за известно възвръщане на акциите нагоре, близо до старите им нива.

Самата компания не смята да се откаже от новия дизайн. Тя често среща такива проблеми при по-големите ъпдейти. През ноември миналата година също имаше сериозно недоволство от потребителите за тогавашния нов дизайн.

Според боса на Snap Еван Шпигел, потребителите просто се нуждаят от малко време, за да свикнат. За увереността на Шпигел помагат и бонусите, които е получил от компанията за миналата година - 637.8 млн. долара. По-голямата част от тях са акции в компанията, след като тя излезе на борсата. Базовата годишна заплата на Шпигел е 98 078 долара.

Реклама
Реклама
Реклама