Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6735316 www.bgdnes.bg

Ваня Джаферович разплаква с разказа си за войната в Босна

Бившият футболист Ваня Джаферович разказа за войната в Босна и Херцеговина, когато е бил 9-годишно дете.

Това се случва в документалния филм "Откраднато детство" на Калина Паскалева. Тя е автор, сценарист и режисьор на проекта. Премиерата на филма беше в столичното кино "Одеон" и събра стотици гости. Събитието беше уважено и от посолството на Босна и Херцеговина, като дипломатите останаха възхитени от реално представената ситуация по време на войната.

Реклама

В лентата, наситена с емоционални моменти, Джаферович разказа как семейството му се е принудило да избяга от Босна и трудностите, които е срещнал в чуждите държави. Във филма са използвани документални кадри, които са заснети от покойния баща на футболиста. Той е работил като оператор и е бил на фронтовата линия.

Ваня пристигна на премиерата заедно с половинката си Евгения и двамата силно преживяха кадрите от миналото. Паскалева беше затрупана с цветя и поздравления за успешния проект. В процеса на заснемана на лентата тя и Джаферович са пътували заедно до родното му място. На премиерата се появиха още актьорът Станимир Гъмов, писателят Любен Дилов-син и др.

От телевизионната премиера на филма стана ясно, че човек на Иво Карамански се е бил на страната на сърбите във войната в Босна. Българският снайперист е бивш член на наказателните бригади на Карамански.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама