Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6749259 www.bgdnes.bg

6 г. затвор заплашват българския Роналдо

До шест години затвор заради бруталния бой с младеж пред дискотека в Благоевград може да отнесе бившият футболист Даниел Златков. Вчера срещу настоящия ММА боец и двойник на Роналдо бе повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Повод са получените жестоки травми от пострадалия 21-годишен младеж Оливер Златков. Веднага след побоя той е приет в болница с тежко мозъчно сътресение и комоцио.

"Много ви моля, не ме притеснявайте в момента. Мога да кажа единствено, че съм невинен и това съвсем скоро ще се докаже", коментира пред "България Днес" Златков.

Реклама

Според близки до бившия футболист отказът да коментира случая е защитна версия, наложена от адвокатите му. Твърди се, че Златков разчита да бъде оневинен от показанията на свои познати, които са единствените присъствали на инцидента. Близки до разследването твърдят, че свидетелите на Златков при разпита са обяснили, че той е провокиран да започне боя от обиди на пострадалия младеж. В случай че показанията им бъдат приети от прокуратурата, обвинението може да отпадне изцяло или поне смекчено. Това от своя страна ще гарантира на бившия футболист най-много условна присъда.

До защитната стратегия се стига, след като Златков прави опит да уреди нещата с побоя без намесата на полицията. Бившият футболист звъни на брата на пострадалото момче с молба да забравят за случая, но близките на Оливер отхвърлят офертата.

Репортер на вестника потърси за коментар районния прокурор на Благоевград Борислав Ковачки, но до приключване на броя той не си вдигна мобилния телефон.

Екшънът между Даниел Златков и пострадалия Оливер се разиграва в неделя призори. Малко преди пет часа Златков излиза от заведението заедно със съпругата си и нейна приятелка. На метри от входа се засичат с пострадалия младеж. След размяна на реплики ММА боецът започва да се бие с Оливер. С няколко удара го вади от равновесие и накрая с хватка от джудото го мята на земята. След няколко шута по главата на младежа Даниел Златков и компанията му си тръгват, стана ясно от разказите на охранители в заведението, гледали записа от инцидента.

Именно те намират половин час по-късно изпадналия в безсъзнание Оливер и го карат в болница.

"В самия спешен център припада няколко пъти, повръщаше, беше с бяла тениска и навсякъде имаше кръв и следи от кал", разказа вчера братът на пострадалото момче. Той бе категоричен, че Оливер не е конфликтна личност, не консумира алкохол и наркотици и се занимава активно със спорт. В родния си град Оливер е известен като изключително добър човек. Наскоро младежът дори постави световен рекорд по набирания с лост.

Неговата версия

В едно-единствено интервю пред Нова телевизия Даниел Златков вчера разказа своята версия за побоя.

Младежът ме чакаше на излизане от дискотеката, бях със съпругата си и нейна приятелка. Изведнъж някой ме потупа по рамото и ми каза: "Даниел Златков, мечтата ми е да се бия с теб, какво ще кажеш?!" Усмихнах се и му казах, че не е моментът. Съпругата ми се обади и с усмивка му каза, че не ми е в категорията за боеве. Изненадващо за мен Оливер се обърна към жена ми и започна да я обижда: Ти к.. во, не се обаждай! Не мога да повторя грозните думи, които отправи към Агнес. Опитах се да го попитам какво си позволява, но той продължи и се обърна към мен: "Кажи на тази к.. ва да не се обажда, искам да се бия с теб." Факт е, че го ударих. Той падна, после се изправи, здрависахме се, извини се, че бил пиян, и аз продължих. Няколко секунди по-късно отново се озова зад гърба ни и пак започна с обидите, тогава се сбихме. Нали разбирате, че всеки мъж на мое място ще защити съпругата си, майката на децата си, подложена на подобни унижения без всякакъв повод. Изпуснах нервите си, но бях сериозно предизвикан", разказа Златков своята версия.

Реклама
Реклама
Реклама