Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6764765 www.bgdnes.bg

Ванга побеждава змей

Пророчицата дарява деца на бездетни

Жена се оплаква от посещения на тайнствен мъж, оказва се митично същество

Пророчицата Ванга освен предсказания и свръхествестени сили е успяла да се справи дори и със змей. Твърдението е на Величка Ангелова, която описва случката в своята книга "Пророчицата Ванга. Единствената връзка между небето и земята". Повече от 30 години Ангелова, която в момента живее в САЩ, е рамо до рамо с пророчицата и става пряк свидетел, когато изпада в транс и говори с небесните сили, които я напътстват.

Когато у нас нашумяват срещите с извънземни, Ангелова пита Ванга има ли наистина същества от други планети. "Ами има - каза ми тя. - Но не са като нас. По-скоро имат животински вид, но тези, дето идват и правят разни неща на земята, са нечисти духове, само с пост и молитва могат да се прогонят от човека.

Реклама

Така по-късно Ванга приема около 35-годишна жена, която със сълзи на очи я моли да влезе при нея.

"Лельо Ванге, разказва й тя - вечер, щом се скрие слънцето, нещо ме приспива и виждам страшно красив момък. Идва и почва да ме милва и прегръща. Сутрин, щом изгрее слънцето, аз вече не го виждам, по тъмно изчезва. Понякога прекалено ме уморява, аз му казвам да ме остави, а той отговаря, че е много рано. Ванга погледна нагоре и каза:"Това е змей, тебе те люби змей". При тези думи всички изтръпнахме. Възможно ли беше в нашия цивилизован свят да има змейове като в приказките... Ванга помълча и продължи: "Аз ще го прогоня, нека ти направят булчинска рокля, було също и други неща като за сватба, ще ги облечеш, а после ми ги донесете".

Когато жената донася булчинската премяна, Ванга казва, че ще извика змея и ще го излъже, че дрехите са булката, която той люби. Той ще ги вземе и ще се успокои.

"След малко, както Ванга държеше дрехите, в стаята й се чу шум. "Ето го, дойде" - каза калиманата. Накара жената да излезе, а тя се прекръсти. След малко повдигна 2-3 пъти роклята. Извика я пак, даде й дрехите и й каза да ги занесе в черква. Така я освободи от присъствието на змея.

Жената след това се връща и благодари на пророчицата за помощта. Има и много други благодарни.

Жена ражда второ дете въпреки тежки здравословни проблеми и изричен отказ и забрана на лекари това да се случва. Рискът е огромен и за родилката, и за бебето. Раждането става възможно след намесата на Ванга.

Реклама

Това е едно от десетките чудеса, случили се в къщата на пророчицата от Петрич. То и останалите чудодейни истории са описани лично от "потърпевшите" в осем тома книги на гости на дома на пророчицата, видя "България Днес".

"През юли 2008 г. посетих къщата на баба Ванга. Имах желание за още едно дете, но поради здравословни причини лекарите ми казаха, че това няма да се случи. През март 2009 г. родих второто си дете. Това беше чудото, което получих благодарение на молитвите ми, отправени към Бог от това свято място. Благодаря за сбъднатата мечта", пише жената в една от книгите за посетители на 31 януари 2018 г.

Тъкмо с чадородието са свързани едни от най-големите чудеса на петричката врачка. Благодарни родители се сдобиват с отрочета след молитви в къщата й, а след това носят кукли за подарък.

"Благодарим, лельо Ванге, за най-големия подарък - нашия син Георги! Нека твоята сила помага на всички и нека твоята любов към хората винаги да живее в нас", пишат Стоянка и Диян Русеви от Стара Загора.

С дългоочаквана рожба се сдобива и С. Хаджиева от Велико Търново. "Преди 5 години влязох в молитвената стая да се помоля за рожба. Вече имам прекрасна дъщеря, с която посетих твоята вълшебна и тайнствена къща. Освен това, както обещах, моята дъщеря кръстих в твоя храм на Рупите. Благодаря за твоята помощ, закриляй я винаги. Вярвам, че бдиш над нас", описва своето чудо родителката.

Семейство Бандрови благодари на петричката врачка "за дарове, които получиха с помощта ти - бременност на дъщерята Бойка, брак на сина Стоян, завръщане на работа на Зофия Шчербак".

Жена, която също остава анонимна, разказва как благодарение на Ванга майка й е успяла да я задържи при раждането. "Не познавам Ванга, не съм я виждал през живота си. Но след като посетих Рупите и къщата на леля Ванга, силно в себе си я усещам", пише спасената от пророчицата жена.

Силата на Ванга извира от свещената икона на Света Богородица в молитвената й стая.

"Споделяла е с мен, че пред нейната чудотворна икона на Богородица били сложили малка крушка да свети. Но иконата й проговорила и й съобщила, че не иска тази изкуствена светлина, а кандило. "Само елей. А преди това на дъното на чашата поставяйте червено вино и да знаете, че икона без кандило и кандило без икона не бива да бъде, а двете заедно имат голяма сила", добави пророчицата" - спомня си Величка Ангелова.

"Обичаше да ни поучава, гневеше се на много жени, които идваха да им гледа: "Аз съм гледачка толкова години, мъж ку*вар не видох, всяка втора жена е ку*ва, те развалиха морала на земята... Не се спират пред нищо, а така ли беше едно време..." Тя беше против разводите, защото "страдат децата, а те са невинни", пише в книгата си Величка.

Жената, която сега живее в САЩ, описва и много чудодейни изцеления. Едно от тях е на неин близък.

"Той имаше запушени бъбреци. Кризите бяха страшни, той виеше от болка. Лекарите предлагаха операция. Вечерта Ванга отправила своята молитва и чудотворната икона казала лек: "Да се сварят стари брезови кори и като чай да пие болният". След като човекът изпи една кана, всичко се отпуши и той се почувства здрав", споделя Величка Ангелова.

Най-силната икона е в Роженския манастир

Ванга уверява приживе, че "най-силните чудотворни икони в България са Света Богородица в нейния дом, Света Богородица на Роженския манастир и Света Богородица на Бачковския манастир".

"Имах силно главоболие и тя ми заръча: "Когато ходиш на Бачковския манастир, изкачи се при иконата в скалата, поклони се там, а после слезни долу, в аязмото, дето се къпе Света Богородица, намокри си главата, после ще оздравееш." Все нямах време да отида там. Но веднъж бяхме тръгнали за Кръстова гора и решихме да се поклоним на иконата в скалите. След това слязохме при аязмото. Дошла беше отнякъде една монахиня там. Докато си миехме ръцете и лицата, изведнъж тази монахиня, без да ме предупреди, изля върху главата ми една кана вода. Мислех, че ще се простудя. Продължихме пътя за Кръстова гора. Главоболието ми изчезна, а оттогава насам тази силна болка не се е появила. Това беше наистина чудо - и случайно дошлата монахиня, и всичко, което преживях в онзи ден", пише Величка.

Реклама
Реклама
Реклама