Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6765607 www.bgdnes.bg

Касапинът от Пловдив, заклал съпругата: Ще те утрепя, ако ми изневериш

Болезнена ревност е накарала 32-годишния пловдивчанин Ради Енев да заколи приятелката си и след това да сложи край на живота си. Това разкриха пред "България Днес" близки до загиналата двойка.

"Двамата бяха заедно от дълго време. Много се обичаха, но в последно време нещата се промениха. Причина бе фиксацията на Ради, че Илияна му изневерява. Илияна със сълзи на очи му се кълнеше, че не е вярно, но резултат никакъв", коментираха познати на закланата жена.

Реклама

По думите им сцените на ревност зачестили от началото на годината. Повод било убеждението на Ради, че приятелката му има връзка с техен общ познат. Ревнивецът дори твърдял, че Илияна използва като претекст разходките на дъщеричката им, за да посещава своя любовник. В опит да ги излови Енев на няколко пъти дори пробвал да я следи. Вместо да го обезкуражи, липсата на резултати още повече го карала да ревнува.

Последният скандал между Ради и Илияна бил преди седмица. След обичайната размяна на обвинения и оправдания той директно заплашил приятелката си, твърдят нейни познати. Според тях касапинът тогава изкрещял: "Ще те утрепя, без да ми мигне окото. Внимавай много. Рано или късно ще те хвана и тогава си свършена".

Уплашена от чутото, приятелката му имала намерение да се изнесе от общото им жилище. Илияна дори тръгнала да си събира багажа, но на другия ден Ради и се примолил да му прости, за да не страда 13-месечната им дъщеря. Ревнивецът дори обещал, че сцените няма да се повторят.

Няколко дни по-късно клетвите на Ради Енев, че вече не ревнува, са разбити на пух и прах. В четвъртък по обед Ради за поред път вдига скандал на Илияна. Разследващи на трагедията подозират, че 32-годишният мъж отново е заплашил приятелката си. Това накарало младата жена да позвъни на брат му с молба за помощ. Асен Енев не успява да вдигне телефона си. През това време в семейното жилище в пловдивския кв. "Кючук Париж" се разиграва страшната трагедия.

Реклама

Грабвайки кухненски нож, Ради се нахвърля върху Илияна. Младата жена опитала да се съпротивлява и затова обезумелият ревнивец накълцал ръцете й. След кратка борба успял да я омаломощи и прерязал гърлото й, стана ясно от пресконференцията на прокуратурата в Пловдив вчера.

Минути след това и самият Ради слага край на живота си ,забивайки кухненския нож във врата си.

"За момента няма доказателства каква е причината за клането. Предполага се, че внезапно може да се е отключило психическо заболяване у Ради Енев, което да е провокирало агресията", коментира вчера директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

Междувременно братът на Ради вижда пропуснатото повикване от Илияна и я набира. След като тя не отговаря, Асен звъни и на брат си, но той също не вдига телефона си.

Притеснен да не е станало нещо, братът на касапина веднага отишъл до апартамента на родителите им, обитаван от Ради и Илияна. Опитал да отключи входната врата, но установил, че от вътрешната страна на бравата е поставен ключ. В същия момент от вътрешността на апартамента се чувал детски плач. Разтревожен от това, братът на Ради веднага потърсил ключар и когато майсторът дошъл, те отворили вратата, която била с тройно заключване. Секунда след това се натъкнали на труповете и ужасени повикали полиция.

Канадски психар затри БГ семейство

Ревност е причина и за убийството на живеещата в Канада българка Красимира Пейчиновски и двете й деца. Телата на нашенката, дъщеря й Веналия и сина Рой бяха открити в дома им в град Аякс, провинция Онтарио. Според разследващите тримата са застреляни с пистолет в сряда по обед. Няколко часа по-късно е задържан и убиецът, 29-годишният Кори Фен. Пред властите той обяснил, че имал връзка с Красимира. След като тя го разкарала, решил да си отмъсти.

По ирония на съдбата, преди да емигрира в Канада, Красимира също живее в Пловдив.

Реклама
Реклама
Реклама