Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6765974 www.bgdnes.bg

Актьорът Герасим Георгиев-Геро: Ченгета ми козируват

Спират ме със "Здраве желаем, колега!"

Кой е той

Герасим Георгиев-Геро е роден в Русе, завършил е НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Димитрина Гюрова. Известен е с тв ролята си на Карфиол Петров от шоуто "Пълна лудница" и като водещ на "Господари на ефира", а преди това на "Монополи" по БНТ и "Горчиво" по Би Ти Ви. Играл е в много театри в провинцията и София. Тази пролет Геро се изяви и в главна роля в комедиен сериал. Той е инспектор Пацо в поредицата "Полицаите от края на града" по Нова телевизия. В личния си живот Геро е щастливо женен и има дъщеричка Йохана.

- Геро, в главна роля си в тв сериала "Полицаите на края на града". Как съчетаваш този ангажимент с театралните си изяви?

Реклама

- Сериала го снимахме три месеца нонстоп. От пет сутринта до пет вечерта работих пред камера, а вечер играех в представления. Много усилия ми костваше, но не се оплаквам, това ми е работата. Освен това героят, който играя, е много симпатичен. Той не е много решителен. Тримата с Румен Угрински и Кристиян Милатинов сме основните лица. Т.е. ние сами забъркваме проблемите си, беладжии сме. Все нещо объркваме и оттам сериалът е смешен. В дома на Пацо главнокомандващ е жена му - т.е. Стефания Колева в моя случай. Тя е прекрасна жена и на мен ми е напълно достатъчна (смее се). Като актриса има бързи реакции и чувство за хумор, страхотна е.

- Какво е положението с днешната полиция, как го видя ти?

- Никак не е розово. От поколението, което е ходило войник, съм, така че и униформата, и начинът, по който се спазва йерархията, ми е познат, не съм изненадан от ролята.

- Гледал ли си оригинала "Хората на Пако", по който е направен сериалът?

- Да, няколко серии гледах.

- Теб глобявали ли са те полицаи за нарушение?

- Неее, докато не почна сериалът. Сега след първите серии ме спряха на магистралата и ми казаха: "Здраве желаем, колега!", и ме пуснаха по живо, по здраво (смее се).

- Забогатяхте ли от толкова работа - в театъра, в телевизията, в сериал, филми?

- Ха-ха, глупости. Докато снимах сериала, ми се наложи да откажа нови роли. Когато човек е по-млад и иска да напредне в професията, трябва да играе много, да приема ангажименти. С напредване на годините, когато се утвърдиш на сцената, започваш да преценяваш кой ангажимент е подходящ за теб. Няма как всичко да играеш, а и не трябва. Интересното е, че хората си мислят, че като правиш много неща, ставаш богат. Но често пъти заплащането е компромисно, това хората не го знаят.

- Ти се снима и във "Възвишение", киното ти беше мечта?

Реклама

- Да, много съм щастлив, че ме избраха. Не само в него, играх и в "Летовници". Но честно да си кажа, никога не съм бил прекалено амбициозен. Търпелив съм по-скоро.

- Преди години мечтаеше да участваш и в телевизионен театър.

- Ами често пъти слагат актьорите в графата "телевизионни". Няма такива актьори. В тази ситуация в България днес е нормално да търсиш изява на други места, препитание, да изкараш пари. Аз не искам да звучи като оплакване, заплатите ни са ниски. Казват "Вън търговците от храма", но този храм трябва да се издържа от нещо. Театърът не е хоби, не се прави от въздух. Той се прави с пари.

- Тази година пак ли ще си водещ на "Господари на ефира"?

- Надявам се, че да.

- А какво стана с Карфиол Петров от "Пълна лудница"?

- Ами спряхме го за малко. Карфиол прилича на Бай Ганьо, който след това изиграх. Винаги съм искал да вляза в кожата на Бай Ганьо. Затова ми беше полезен Карфиол Петров. Като започнахме работата по "Господин Балкански" с Бина Харалампиева, махнахме лошите неща на Карфиол, оставихме само хубавите. Всички ние присъстваме в образа на Бай Ганьо. Няма такъв българин, който да ми каже, че няма нищо общо с него.

- В "Ганьо Балкански" беше блестящ. Докога смяташ, че обикновеният човек ще продължава да оцелява в най-абсурдните режими и ситуации?

- Може би докато има човечество. А то краят му не е много далеч. Хората полагат добри усилия този свят да изчезне.

Сега сериозно - държавата ни е котило на идиоти. Ама от такова влакно сме направени. Завистта е основната движеща сила в България. Затова ни викат халтураджии, защото ти изкарваш малко повече пари от другите. Той не те пита през какво минаваш, той само ти гледа в джоба. В такива случаи винаги си спомням котарака Леополд, който казва: "Дайте да живеем дружно". Да, да живеем спокойно, усмихнато, хей, хора. Никой не вярва, че това, което е написал Алеко Константинов за българина преди 100 години, е като днешен вестник. Чак тръпки те побиват. Става ми страшно, когато изричам репликите на Бай Ганьо. Виждаш, че не мърдаме и на йота, което е много жалко.

- А предателите в твоя свят изчезнаха ли?

- Може би. Че станах по-компромисен, да. Гледам по-философски на нещата, но предателството не прощавам. Иначе винаги съм си бил борсук аз и не го крия. Ние, актьорите, не сме лесни характери. Дипломирани ненормалници сме.

- С Къци Вапцаров, който бе продуцент на предаването "Горчиво", с което стана известен, чувате ли се?

- Да, когато можем. Голям приятел ми е. Може да разчита за всичко на мен.

- С годините отслабна доста, смяташ ли да си намалиш обема на корема, както направи Люси Иларионов?

- Минавали са ми такива мисли, но това не е за мен. Намалих цигарите, но за фитнес нямам време. А и желание нямам (смее се).

- Ти напълняваш след преживян стрес от катастрофа край Казанлък. Взе ли си някакви поуки от тогава?

- Оттогава, да ти кажа, вече 18 години станаха, много често сънувам ужаси и се будя посред нощ. Три дни тогава бях в болница. След това минах по същия маршрут, тъй като бях чул, че е добре да го направиш, за да преодолееш стреса. Но да, преживяното ми е обица на ухото. Давам си сметка, че като си на пътя, трябва да се оглеждаш "на четири". Последица от този стрес, който тогава преживях, са килограмите ми, с които не се гордея, но постоянно се боря с тях.

- Харесва ли дъщеря ти Йохана ролята ти в сериала?

- Да, много ме харесва. Съпругата ми Цвета също. Тя продължава да е спортна журналистка, а детето вече е втори клас. Справя се перфектно с училище и всичко в семейството ми е наред.

Реклама
Реклама
Реклама