Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6767781 www.bgdnes.bg

Деца и пожарникари вземат приза"Най-достоен българин"

За 16-и път "24 часа" раздава престижните награди

Над 400 спасени и 500 подпомогнати през изминалата година

Деца, обикновени граждани и пожарникари се борят за най-достоен българин за 2017 г. Наградите се връчват днес от 19,00 ч. на представителна церемония във Военния клуб в София. Инициативата е на вестник "24 часа", които раздават престижните награди за 16-и път.

Сред номинираните се отличават хора, проявили храброст от чиста човешка емпатия, граждани, спасили без корист бедни, болни и самотни, рискували живота си щедро и безвъзмездно. Сред номинираните са ученици и учители, помогнали на 12-годишния си съученик Любчо да учи наравно с тях. С парите за букети те закупили акумулаторна количка, с която детето да може да ходи на училище наравно с връстниците си.

Реклама

Сред отличилите се през изминалата година са и жителите на търговищкото село Давидово, които безкористно дадоха подслон на семейство с 11 деца, отишло на гурбет в местността. Жандармеристът Пламен Петров от Варна също ще има честта да е част от номинираните за най-достоен българин. По време на почивката си той задържа телефонен измамник, който минути по-рано измамил възрастна баба с 2000 лв.

Доброволците Тихомир Веселинов, Георги Иваов и Милен Милев спасяват над 30 възрастни мъже и жени с деменция от пожар в село Овча могила. Тримата мъже безстрашно бориха огнената стихия, докато на мястото пристигнат квалифицирани пожарникари.

Не по-малко важни са и каузите, в които се хвърлят останалите номинирани - д-р Сибила Маринова и д-р Ваня Лъчезарова, каскадьорът Тодор Лазаров, Мирослав Тодоров, Николета Стоянова, ст. комисар Димитър Машов, кореспондентът на "24 часа" Бойка Атанасова, журналистът Румен Бахов, адвокатът Моше Алони, 8-годишният Кристиян Иванов, 18-годишният Величко Донков, коледарите на с. Момчиловци, мл. инспектор Венцислав Спасов и ст. пожарникар Запрян Пиперов.

Заради огромното и чисто сърце на всички гореизброени през изминалата година са спасени над 400 човешки живота и са подпомогнати над 500 човека.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама