Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6767875 www.bgdnes.bg

Мутафчиев става мишена в инвалиден стол

Швейцарски акробат се прицели смъртоносно към артиста

Христо Мутафчиев срещна смъртта в инвалидна количка!

С червена ябълка върху главата си театралното величие се превърна на жива мишена в инвалидния стол. Мутафчиев очакваше смъртоносната стрела от арбалет да се изстреля право срещу него. "Обичам те, Ая", бяха последните думи на артиста към дъщеря му, преди отново да се сблъска директно със смъртта. Арбалетът бе държан от швейцарския екстремен акробат Фреди Нок.

Трикът е част от спектакъла "Нощ на звездите", организиран от българския еквилибрист и акробат Енчо Керязов, от който големият актьор бе част заедно с акробати от 11 държави.

Реклама

"Радвам се че те познавам, надявам се да те познавам още дълго време", пошегува се актьорът Александър Сано, който бе водещ на зрелищното шоу.

Трикът е наблюдаван от близо 10 000 човека в столичната зала "Арена Армеец", които затаиха дъх в очакване на изстрела.

Минути по-късно Фреди Нок изстреля стрелата право към лицето на големия актьор, който не трепна за секунда, и тя се заби в ябълката над главата му. С дяволита усмивка Мутафчиев се засмя под бурните овации на стотиците зрители.

"Браво Христо, за пореден път се изплъзваш от смъртта", заключи Сано в типичния си шеговит тон.

Десетките зрители се запитаха защо Христо е в инвалидна количка и добре ли е със здравето.

"Реших да съм в инвалиден стол заради хореографията. Аз го измислих така, защото така ще се придвижа по-бързо по рампата, за да изляза на сцената. Не исках публиката да чака", разкри Мутафчиев часове след спектакъла. Той успокои, че е в добро здраве и няма нищо притеснително.

Реклама

Българският колос призна, че винаги се радва да е част от подобни номера и трикове и е свикнал да живее на ръба.

"С Енчо Керязов сме много добри приятели от години. Той показва едно изключително отношение към децата, а това е много важно. Спектакълът "Нощ на звездите" има за цел да помогне на малчугани, които имат талант, както и тези в неравностойно положение, и аз опитвам по всякакъв начин да му помогна да реализира този концерт", сподели Мутафчиев.

Преди официално Фреди Нок да изстреля смъртоносната стрела към тялото на артиста, двамата репетирали многобройно пъти трика. "Около 10-ина пъти направихме номера. Още в мига, в който се запознах с Фреди, му имам пълно доверие", разказа актьорът за познанството си с рекордьора на „Гинес“. Той добави, че Нок е бил изключително внимателен през цялото време на репетиции. "Попита ме дали се страхувам, казах му, че не се страхувам. Всъщност бях леко нервен", разкри още Мутафчиев.

Всъщност това не е първият път, в който той използва инвалидния стол като част от хореография. В представлението "За теб" със Станимир Гъмов председателят на Съюза на артистите през цялото време се придвижва на сцената в инвалиден стол.

Според запознати Мутафчиев използва спомагателния уред на колела само когато много се измори, а през останалото време ходи с помощта на бастун.

Реклама
Реклама
Реклама