Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6767910 www.bgdnes.bg

Мейзер посреща втори рожден ден в Сливенския

От американското посолство я поздравиха писмено

В тесен кръг ще посрещне Анита Мейзер втори рожден ден зад решетките. Тя става на 54 години и ще отпразнува със скромна почерпка за най-близките до нея пандизчийки, научи "България Днес". За разлика от миналогодишния фурор, този път Анита е решила да бъде по-тиха от всякога.

За да направи деня й по-хубав, за посещение при нея навръх празника се готви дъщеря й Джулия Мейзер. Тя е поръчала малка торта за майка си.

Реклама

От посолството на САЩ у нас са изпратили поздравителен адрес до Анита, тъй като Мейзер е американска гражданка. Дипломатическата мисия следи нейното състояние и отношението към Анита в Сливенския зандан чрез редовна комуникация с надзирателите и подсъдимата.

Вече почти две години Анита лежи в килия заради смъртта на съпруга си Николай Димов. Той издъхна на масажната маса в дома им през август 2016 година, след като Анита стегнала две свински опашки около врата му заради силов експеримент.

Делото бе върнато веднъж, след като Анита се отказа от самопризнанията си и след това бе осъдена на 4 години и половина затвор. Присъдата не е окончателна. Анита настоява, че не е виновна за случилото се, като на последното заседание заяви, че не е била въобще в жилището и явно Николай сам се е стегнал с кабелните връзки.

Съдът назначи поредна съдебномедицинска експертиза, която да установи възможно ли е Димов да се е самоубил. Резултатите ще станат ясни в края на март, когато ще се проведе поредно заседание.

Дотогава Мейзер остава затворена. Тя разнообрази ежедневието си с кратко пътуване до столицата, където лежа в болница към Софийския централен зандан заради схващания. След серия масажи силиконката е по-пъргава от всякога и вече готова за празненства. Тази седмица тя е върната обратно в Сливенския, където ще остане до следващото заседание.

Миналата година Мейзер изкара випаджийски празник зад решетките. В ранната утрин на рождения си ден тя бе посрещната с песни и танци от приятелките си. Колежките й по съдба й бяха приготвили торта с натрошени бисквити, банани и много плодове отгоре. Освен това надзирателите благоволиха да зарадват купонджийките и с флашка с нови чалга хитове, на които се въртяха кръшни кючеци.

Реклама
Реклама
Реклама