Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6768417 www.bgdnes.bg

Дивеча недоволен от сезона

Българският сноубордист Радослав Янков остана доста разочарован след края на сезона при сноубордистите.

Българинът завърши десети в паралелния слалом в последния старт от сезона за Световната купа във Винтерберг (Германия). Янков остана на шесто място в генералното класиране в паралелните дисциплини, като отбеляза известно отстъпление след спечелването на Големия кристален глобус през 2015/2016 и второто място през миналата кампания.

Реклама

Сезонът мина по не най-добрия начин в сравнение с предишните два, но въпреки това с положително настроение. Едно голямо "Благодаря!" на семейството ми, Георги Атанасов, Мартиен Еремиев, Юлиан Карабиберов, БФСки, ММС, всички спонсори, всички приятели, фенове и на всички хора, които са допринесли за всичко това. Подкрепата в не най-светлите моменти повдига духа на човек! Благодаря ви! Българите можем!", написа Янков в профила си във фейсбук.

Дивеча, както го наричат приятелите му, бе най-сериозната българска надежда за медал от зимните олимпийски игри в Пьонгчанг само преди малко повече от месец. Радо отпадна още в квалификациите на паралелния гигантски слалом в алпийския сноуборд.

Носителят на Световната купа за 2016 г. завърши 19-и в крайното класиране, а за основната фаза на състезанието се класираха най-добрите 16 в пресявките.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама