Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6768812 www.bgdnes.bg

Купа или шут за Роси

Съдбата на треньора на "Левски" Делио Роси до голяма степен зависи от ЦСКА-София. Италианецът трябва да отстрани "червените" на 1/2-финалите в турнира за Купата на България и след това да вдигне трофея, за да е сигурен за поста си.

На този етап специалистът има доверието на собственика Спас Русев дори и след загубата в дербито с 0:1. "Сините" са крайно неубедителни след подновяването на шампионата. Те имат две победи, два равни и загуба от "червените". След нея вече изостават на 13 точки от "армейците" и 16 от "Лудогорец" след края на редовния сезон в първенството. Това означава, че ще трябва да играят плейоф с победителя от долната осмица, за да се класират за евротурнирите.

Реклама

Голямата цел пред "Левски" е Купата на България. Успех в надпреварата ще донесе първи трофей във витрината на "сините" от 2009 година насам. Освен това ще им гарантира участие в Лига Европа през есента. За целта Делио Роси и играчите му първо трябва да отстранят ЦСКА-София на полуфиналите. "Левски" е гост на 11 април, а на 24 или 25 април ще са домакини на реванша. При успех на финала противник ще е "Ботев" (Пд) или "Славия".

Отпадане от "червените" или загуба в мача за трофея сериозно ще застраши бъдещето на Роси начело на "Левски". Италианецът дойде с внушителна визитка. По негово искане през зимата бе направена поредната грандиозна селекция, като на "Герена" пристигнаха седем нови играчи. С привлечените през лятото бройката им нарасна на цели 20. Въпреки това "сините" се представят неубедително в шампионата. След мача с "Етър" за първи път на "Герена" се чуха и викове "Оставка" по адрес на Роси.

"Можем да се представяме по-добре - категоричен е самият той. - Сега с плейофите за нас започва един нов шампионат. Трябва да вървим напред, да взаимодействаме по-добре и да се развиваме в положителна посока. Ще се опитаме да намалим разликата с отборите пред нас в класирането. Надяваме се останалите мачове с ЦСКА-София да играем на хубав терен. Ако те са по-добри, ще им стиснем ръцете."

Последните му думи, както и оправданието с наводнения терен не се харесаха на феновете. Според немалка част от тях Роси не може да разбере психологията на "Левски" - да се бори за победа във всеки мач и да гони всеки трофей до последно.

Капитанът Божидар Митрев обяви и кой е големият проблем на отбора - липсата на постоянство.

"Не мисля, че разликата в точките показва разликата в класите на отборите. Просто нямаме постоянство, което за тим с амбиции трябва да се промени", категоричен бе вратарят.

В същото време нито един от шефовете на "Левски" не посети дербито, видя "България Днес". В ложите в сектор "В", отделени за "сините" като гост в двубоя, бяха само близките на играчите и семейството на треньора. Собственикът Спас Русев в момента е в Япония по бизнес дела. Той бе в Токио по време на мача, а след това отпътува за Наошима. Недоумение буди липсата на изпълнителния директор Красимир Иванов, на новия маркетингов директор Тодор Минев и шефа на ДЮШ Даниел Боримиров. Да няма нито един от ръководните фактори в "синьо" на мач от такова значение се случва за първи път. Не е ясно каква е причината за това.

Реклама
Реклама
Реклама