Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6769561 www.bgdnes.bg

Прокълнатият "Кючук Париж"

Стягат курбан заради избити семейства

Съпрузи ликвидират жени и деца в пловдивския квартал

Курбан за здраве и против лоша прокоба стягат жители на пловдивския квартал "Кючук Париж" заради зачестелите трагедии, при които цели семейства са избити до крак през последните години. Местните са потресени от сполетелите ги безсмислени кръвопролития. С курбана те се надяват да пресекат поредицата от беди в "Кючука", както тук наричат един от най-известните квартали в Града под тепетата.

Идеята за жертвоприношението на домашно животно, с което да се прогонят злите сили и да спрат нещастията, се родила след последното семейно убийство и последвалото го самоубийство. Преди дни в "Кючука" 32-годишният Ради уби жена си Илияна в блок на ул. Димо Хаджидимов" 11. Труповете на двамата бяха открити в дома им в петък, след като съседи подават сигнал в полицията, че бебето на двойката часове наред плаче непрестанно. Според разследващите мъжът е заклал жената и после се е самоубил. Предполага се, че Ради е затрил майката на дъщеричката си след скандал от ревност. Друга мълва носи из квартала, че младият мъж е имал психични проблеми от известно време, които не са лекувани.

Реклама

Според обитатели на блока това не е първият случай на смърт тук. Потресени от жестоката семейна трагедия, те си спомнят, че общо четирима души нелепо са загубили живота си през последните три години. Преди време две жени загинали, след като сами скочили от високите етажи на блока. Тогава съседите извикали свещеник да прочете молитва за здраве и да наръси със светена вода. Въпреки това две-три години по-късно Ради затрива Илияна и слага край на живота си, докато 13-месечното им момиченце е в жилището. Баби от блока се кръстят и благодарят на Бога, че подивелият мъж не е ликвидирал и детето, както постъпиха други бащи убийци, които зачерниха домовете си в "Кючука".

България потъна в траур още първите дни на 2016 година, когато младо семейство бе открито мъртво в квартала. Труповете на съпрузите Благой и Йорданка Сапунджиеви и 5-годишната им дъщеря Петя били проснати безжизнени в апартамента им на улица "Асен Христофоров". Не след дълго мистериозният случай бе разплетен. Криминалистите установиха, че съпругът е застрелял първо жена си в главата, а после и момиченцето със стар незаконен пистолет "Валтер". Накрая се самоубива. Семейство Сапунджиеви са имали висок стандарт на живот - мъжът работел като тираджия, а жената е била счетоводителка. Съседи споделят, че той рядко е бил вкъщи и не са чували скандали от апартамента. Основната версия за трагедията пак е ревност. Разследването по случая е прекратено, след като е установено, че няма трети човек, замесен в смъртта на семейството.

В същия квартал мъж застреля жена си и двете си деца, след което погуби и себе си, заради финансови дългове преди три години. Телата на Георги и Николина Тепавичарови и двете им деца - на 8 г. и 4 г., бяха намерени от техен роднина в дома им. Семейството имало дългове от над 230 хиляди лева, които не могло да изплаща, установяват разследващите. Тепавичарови теглили кредити, за да развиват семейния си хотел в Чепеларе. Бизнесът обаче не потръгнал. Двойката не успявала да покрива вноските по заемите си. Николина не е работела, а от дежурства и допълнителна работа като майстор на дограми сержантът Георги си докарвал само още неколкостотин лева. Парите не стигали за кредита, а семейството трябвало и да живее от нещо. Заради това Георги изпаднал в тежък психически срив и решил да ликвидира жена си, децата и себе си. "Избрал смъртта пред живота", категорични са още психиатрите.

Черната прокоба стига до Канада

Черната прокоба, която тегне на "Кючука", застига и местна българка чак в Канада, носи мълвата в квартала. Красимира Пейчиновски и двете й деца бяха убити в провинция Онтарио в края на миналата седмица.

Жената се изнесла от "Кючука" още преди да сключи брак с македонец, от когото има три деца. Впоследствие двамата се разделили, а малките останали при майката. В последните години тя имала връзка с 29-годишния наркоман Кори Фен. Именно той е арестуван заради убийството на Красимира, 13-годишния й син и дъщеря й, на 15 г. По време на клането другата дъщеря на пловдивчанката не е била в дома си и това я е спасило от смърт.

Реклама
Реклама
Реклама