Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6773463 www.bgdnes.bg

Бившият нападател на "сините" Петър Курдов: Тези футболисти не са за "Левски"

Тези футболисти не са за "Левски". Така изригна легендарният нападател на "сините" Петър Курдов, който разкритикува остро треньора и играчите за преставянето им в дербито с ЦСКА-София (0:1) и двубоите през пролетта.

"Това беше мач, в който нямаше нещо, заради което да се определи като стойностен - каза бившият таран на "Левски". - Причината е в терена. Повече се залагаше на физическата подготовка. Мачът беше на средно ниво. Нямаше никакви голови положения."

Реклама

Победното попадение за ЦСКА-София трябва да тежи на съвестта на капитана Божидар Митрев.

"За получения гол упреквам вратаря ни, който за пореден път показа, че е посредствен вратар - категоричен е Курдов. - Той не може, да ме прощава много, да стои като пикаеща крава разкрачен на цяло стъпало в позиция под рамката на вратата. Топката мина през няколко човека. Длъжен е да стои на пръсти, леко приведен напред, за да може да реагира и спаси положението. Елементарно е. След няколко рикошета стана гол. Недопустимо е."

Бившият напдател е на мнение, че отборът не се развива правилно в момента.

"Хората, които обичат "Левски" от години, споделят едно и също нещо - обясни той. - Това не е нашият отбор! Миналата година се оплаквахме от "Лудогорец" - имат един българин в състава и само чужденци ползват. Сега се оказа, че при нас е абсолютно същото. Това е неуспешно. Взимат се футболисти, които са с изтекли договори, посредствени играчи като този румънския нападател. Буш ли беше? Нямаме остриета, флангови играчи, централен нападател. "Левски" винаги се е славел с едни от най-добрите тарани в България. Винаги е имало хора с добри реализираторски качества. Сега няма нападател какъвто имат ЦСКА-София или в Разград. Тези футболисти не са за "Левски"!"

Курдов разкритукува сериозно и треньора на "сините".

"Пипаме с много меки ръкавички около Делио Роси - заяви той. - С мои колеги сме играли на запад. Там чужденците винаги са ни навирали в кучи задник. Ние българите, като дойде някой чужденец, като Делио Роси, му се кланяме. Какво като е Делио Роси? Той заради неустойката си от 500 000 евро се задържа на поста. Взима една шапка пари. С бюджета и футболистите, които има клуба и без Делио Роси, "Левски" пак ще е на трето място. Не знам кой знае какви качества да е показал. Все му даваме време да се докаже - не е правил подготовка, селекция и т.н. Този същият си е давал сметка в кой шампионат отива, на кой отбор става треньор. Че тук е ветровит поста му. Не мисля, че хората ще го изтраят много. Независимо, че там има някакви наши млади привърженици, които критикуват Наско Сираков и такива като моя милост. Хората, които разбират от тази материя, едва ли не си дават сметка, че той с нищо не е допринесъл "Левски" поне да вкарва голове не къде да е, а на "Герена". В провинцията бележим на отборите, които са надолу в класирането."

Курдов таи надежда "сините" да елиминират ЦСКА-София за Купата.

"Шампионатният мач се играе по един начин, турнирният - по друг. Би трябвало този велик специалист да го знае това нещо или най-малкото, че го играе в България. Шампионатът вече е ясен. Едва ли има някой простосмъртен, който си мисли още, че можем да станем шампиони. Първите три места са независимо от тази порнография, която измислиха от футболния съюз - първа шестица и втора осмица. За Купата дано да си е взел поуки. Да не дава Господ, ако загубим, положението ще стане неудържимо", завърши той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама