Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6775267 www.bgdnes.bg

Ченгета душат пред дома на Бабата

След смешната присъда за разстрел на наркобос

Проверяват дали Димитър Димитров излиза, докато е под домашен арест

Цивилни ченгета и тайни агенти, скрити зад вестници, бдят на улица "Панайот Волов" номер 52 в Поморие. Досущ като по филмите гъмжи от униформени покрай жилището на Димитър Димитров-Бабата, съден за убийството на наркобоса Иван Костов. Офанзивата на местната полиция идва след прелюбопитен любителски видеоклип, на който се вижда как едър мъж, приличащ на Бабата по телосложение, нарушава мярката "домашен арест" и редовно напуска пределите на жилището си.

Видеото, което разбуни духовете, е получено във вторник късно вечерта на служебната поща на влиятелна бургаска електронна медия. То идва малко след скандално леката присъда на втора инстанция, която получи Бабата за убийство - 4 години затвор. Докато се чуе окончателната дума на върховните магистрати, едрият мъжага е под домашен арест заради болести.

Реклама

"С тези си действия той нарушава така определената от Апелативен съд мярка и практически се радва на свободно придвижване и практическа свобода, докато му се броят 2 дни от мярката „домашен арест“ за 1 ден изтърпяно лишаване от свобода, които ще бъдат приспаднати към крайната определена присъда след приключване на делото на всички съдебни инстанции. Подсъдимият за убийство с 9 куршума е придобил чувство за недосегаемост и спокойно напуска дома си, когато пожелае както сам, така и в компания на близки и приятели", твърди анонимният буден гражданин, който е заснел видеото с нарочения за Бабата.

В писмото се уточняват и дните и часовете на заснетите записи, които се виждат и от видеорегистратора. На дата 15.02.2018 г. в 14:33 часа мъж, приличащ на Димитър Димитров, след кратко оглеждане на района около дома му напуска границите на адреса, на който изтърпява мярката „домашен арест“.

От полицията и прокуратурата вече проверяват автентичността на видеоклипа. Вероятно ще бъдат привикани и всички от обкръжението на Бабата, които се виждат на кадрите. Димитров може да бъде тикнат обратно в килия, ако бъде спипан от полицията извън пределите на дома си.

"Тези кадри не доказват нищо. Не може да се каже дали това е той или не. Човек, който прилича на него, нищо повече", убедени са адвокатите на Бабата.

Други будни граждани коментират, че колата, която се вижда пред блока на подсъдимия, е на баща му.

През юни м.г. съдът призна за виновен Димитър Димитров-Бабата единствено по обвинението за превишаване пределите на неизбежната отбрана въпреки искането на прокуратурата за доживотен затвор за предумишлено престъпление. Припомняме, че Иван Попов с прякор Костов е убит с девет куршума пред ресторант в Поморие на 15 ноември 2015 г. Мотивът бил конфликт за наркотици.

Реклама
Реклама
Реклама