Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6776268 www.bgdnes.bg

Анита Мейзер с черен печат за Америка!

Визата й за Щатите изтече, янките отказват да я подновят

Наскоро 10-годишната виза на ромката за Америка е изтекла, а опитът на Анита да поднови правото си за престой в Щатите е претърпяло неуспех.

От затвора в Сливен, където допреди месец Анита Мейзер излежаваше присъдата си от 4,5 години за непредумишлено убийство, тя попълнила документация, нужна й за посолството в Америка с молба да й бъде подновена визата. От посолството обаче оставили молбата й без разглеждане, тъй като Анита трябвало да се яви и лично за задължително събеседване. Служители обаче предали на адвоката на Мейзер, че тя повече няма да получи американска виза и че е включена в неформален „черен“ списък на лица, които не са желани в Щатите. Такъв бил случая и с дъщерята на Мейзер – Джули, която също не можела да пътува за Америка, макар визата й още да е валидна, писа HotArena.

Реклама

„Джули се върна от Щатите, след като майка й уби Николай и влезе в ареста. След това направи два опита да се прибере в Америка, но там не я допускат, като не й дават обяснения. В момента щерката на Анита Мейзер е в Кипър, където семейството разполага с жилище. Дъщерята обвинява майка си за проваленото си бъдеще“, твърдят познати на осъдената за убийство варненка. Самата Анита виняла за черния печат за Щатите сестрата на убития от нея Николай Димов, която е прокурор. Според Мейзер, снаха й използвала служебното си положение, за да я злепостави пред високопоставени служители от щатското посолство.

Анита Мейзер емигрира в Америка преди повече от 10 години заедно с невръстната си тогава дъщеря Джули, след като погребва мъжа си Живко Желев. Странното е, че първият мъж на ромката загива от сърдечна недостатъчност, след като приел някакви хапчета. В Щатите Анита Мейзер се залюби с американеца от еврейски произход Марк Мейзер, който също умира при странни обстоятелства. Даже след брака и онаследяването на Марк обаче варненката не успяла да си издейства американски паспорт, а сега вече не може да припари до Щатите.

Същевременно циганката смени килията в затвора в Сливен заради влошено здравословно състояние. Със заповед на началника на женския пандиз от 16 февруари, Мейзер е пратена за лечение в болницата към Софийския затвор, където трябва да остане до 1 април. Според медицинска експертиза, Анита Мейзер има остри болки в областта на вратните сухожилия. Сред лишените от свобода в Сливенския затвор обаче се мълви, че тя платила 5 бона рушвет, за да замени килията с болничното легло.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама