Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6777792 www.bgdnes.bg

Петев поиска мир с "Омония"

От спасител на "Омония" Ивайло Петев се превърна в омразен предател.

Българският треньор е даден под съд от кипърския клуб и над главата му са надвиснали черни облаци след думи, които се приеха като обвинение, че в отбора се върти черно тото.

За да не стават повече подобни гафове, на специална пресконференция, която се проведе вчера, Петев се появи с адвокат, за да поиска мир. Но ръководството на "Омония" едва ли ще се съгласи...

Реклама

Съвсем доскоро Петев бе рисуван като икона на отбора от Никозия и феновете го боготворяха.

Българинът пое закъсалия кипърски гранд през декември 2017 г., когато тимът имаше само 19 точки след 14 изиграни срещи.

За по-малко по-малко от два месеца "Омония" спечели 22 точки и това "изстреля" отбора в зоната на шампионския плейоф.

По това време в Кипър се появи негово изображение като светец, на което името му дори е изписано с букви от гръцката азбука - "Петеф".

Проблемите започнаха с отпадане от турнира за Купата на Кипър на 14 февруари. "Омония" изненадващо отстъпи с 2:3 от "Докса" и изхвърча още на осминафинал.

След този мач Петев изгони няколко водещи футболисти, а шефовете на клуба първоначално го подкрепиха.

Последваха поредица от поражения в първенството, които вървяха заедно със слухове за финансови проблеми в тима.

Реклама

"Омония" записа пет загуби и едно равенство в последните си шест двубоя. Две от загубите са от вечния съперник АПОЕЛ.

И точно когато клубът е под огромно напрежение, една българска агенция цитира Ивайло Петев със странно изявление. То е изтълкувано в Кипър като намек, че играчи на "Омония" може би са участвали в черно тото.

След този случай треньорът предпочита да говори само чрез своя адвокат Панос Пафитис.

"Това, което Петев иска да ви съобщи, е, че той днес се яви в полицията, за да отговори на въпросите на властите за случилото се - заяви юристът на специално свикана пресконференция. - Бяха ни цитирани негови изявления пред българска медия, които са били перифразирани. Призоваваме ви да оставим нещата, както са си, за доброто на "Омония". Също така нека да оставим играчите да се концентрират върху тренировките. Отговорните за случилото се ще се съберат и ще разрешат проблема. Петев уважава историята на "Омония" и иска да запази добрия тон, но това не значи, че проявява слабост.

В момента текат няколко дела. Не бихме могли да ги коментираме, тъй като няма да е редно. Това са въпроси, които ще се решат в съда."

Реклама
Реклама
Реклама