Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6777811 www.bgdnes.bg

10 евро за гащите на Бербо

Чифт марково бельо с инициалите на Димитър Бербатов ще струва около 10 евро в магазина, показва проучване на "България Днес". Подобна е цената на боксерки и слипове, рекламирани от бившия капитан на Англия Дейвид Бекъм.

Новината, че най-добрият български футболист ще започне бизнес със собствено бельо, се появи за първи път в регионалния вестник "Струма" и моментално се превърна в гореща тема за родния хайлайф.

Реклама

Дали Бербо ще успее в конкуренцията на суперзвезди от света на спорта, които вече са се утвърдили на небосклона на висшата мода? Знае се, че голмайсторът на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо също има своя марка бельо. Тя се радва на огромна популярност, цената на чифт гащи е между 10 и 30 евро.

В тази сфера Бербо е пионер сред българските спортисти!

Твърди се, че бельото с инициалите на Митко ще се произвежда в село Стоб. То се намира на десетина километра от Благоевград, родния град на футболиста.

"Честно казано, от вас научавам тази новина - призна пред "България Днес" Георги Ставрев, кмет на Стоб. - Много се радвам, че такъв голям спортист, известен в цял свят, се е спрял на нашето село, за да инвестира.

Доколкото знам, местната шивашка фабрика трябваше да бъде преобразувана за развитието на друг бизнес, но машините още са си тук. Щастлив съм, защото и аз като всички в България обичам футбола. Харесвам Митко Бербатов още от времето, когато правеше първите си стъпки като нападател на "Пирин". Ще се радвам да се срещнем лично. Той ще има пълното ми съдействие!"

Бербо приключи индийската си авантюра след неособено сполучлив сезон в "Керала Бластърс". Той вкара само един гол за целия си престой там, а на изпроводяк се изпокара с треньора Дейвид Джеймс.

Сега бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" е на кръстопът.

Реклама

Бербатов има няколко варианта за бъдещето си, за което "България Днес" първи писа.

Една от алтернативите пред 7-кратния футболист №1 на България беше да поиграе още няколко месеца в Азия. Оферти към него имаше от Китай, където първенството стартира наскоро. Най-настоятелен в поканите си бе клубът "Гуоан" от Пекин. Бербо отхвърлил всички предложения, тъй като вече искал да се прибере при семейството си. Сега Митко използва всяка свободна минута, за да се радва на двете си дъщери Деа и Елиа.

Със сигурност Бербатов няма да мисли за футбол до есента. През лятото той ще вземе окончателното решение дали ще продължи с активната си кариера, или ще окачи бутонките на пирона. Всичко зависи от предложенията, които ще получи. За това работи и мениджърът му Емил Данчев. 37-годишният Митко би приел едно последно предизвикателство само ако си струва финансово.

В същото време футболистът гледа все по-сериозно към телевизията. На Бербо много му допада идеята да се изявява като анализатор в студио. Той вече има известен опит в това начинание. През миналата година Митко първо бе поканен от световноизвестния канал Би Би Си, където анализира мач между двата му бивши клуба "Фулъм" и "Тотнъм". Българинът впечатли тогава дори водещия Гари Линекер, който е сред най-обичаните коментатори на Острова.

Реклама
Реклама
Реклама