Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6778070 www.bgdnes.bg

Цар Киро ляга под ножа днес

Ромският барон Кирил Рашков - Цар Киро отново ляга под ножа! За днес е насрочена поредната операция на сърцето му, научи "България Днес". Интервенцията ще бъде извършена в Пловдив, призна пред вестника вчера самият Цар Киро, който се появи в спецсъда за делото срещу него. Циганският бос не пожела да парадира с влошеното си здраве. Сподели на адвокатите си само: "Болен съм!". Нетърпеливият му внук, който носи името на ромското величие, не спести подробности за мерките, които дядо му е взел за здравето си.

Кирил-младши разкри за планираната операция и така вкара възрастния си роднина в обяснителен режим. Ромският главатар изглежда видимо отслабнал и пожълтял, с измъчен вид и торбички под очите. За да го подкрепят в съдебните му неволи, в съда се изсипа тумба роднини начело с половинката на царя - Царица Костадинка. От родата липсваше единствено наследникът Принц Ангел. Той не могъл да дойде, защото колата му не запалила и принцът не успял да се придвижи до храма на Темида.

От сковалия студ и поледица се оплака и самият Кирил Рашков, който повтаряше, че му е много студено. Близките на Цар Киро са притеснени за здравето му и неотлъчно го следват, като дебнат някой да не му вдига кръвното, тъй като в последните месеци той се оплаква от хипертония. По-големият проблем на Кирил Рашков е сърцето му, което излиза от ритъм. Той има исхемична кардиомиопатия и сърдечна недостатъчност. Лекарите му сложили пейсмейкър, но апаратът трябвало да се подменя на всеки шест месеца. Медиците му препоръчали двойнокамерен дефибрилатор, който издържал около две години. Заради сърдечните си болежки ромският барон стигна дори до Париж. Там той ходи за консултации при светила в кардиохирургията. Междувременно делото срещу него и още трима души като банда за разпространение на дрога, държане на живак и антични ценности е пред финал. Процесът зацикли заради подсъдимия Радослав Петров, който изчезна яко дим. Магистратите изискаха справки да не е арестуван или да е излязъл зад граница, но от него няма и следа. Затова материалите срещу Петров ще бъдат отделени и той ще бъде съден задочно.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама