Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6781442 www.bgdnes.bg

Британски педофил движи под чужда самоличност

Има 10 дела в САЩ за сексуално насилие над деца

Рой Лоурънс Пайчоки сменя външността и името си, за да не бъде разкрит

Под чужда самоличност се е подвизавал в България 56-годишният Рой Лоурънс Пайчоки, който е издирван с червена бюлетина от Интерпол заради разпространение на детско порно.

Британецът бе задържан във Велико Търново в края на миналата седмица. ФБР търси от седем години Пайчоки, който има десет дела в САЩ за сексуални престъпления с деца. В страната ни педофилът влязъл чрез подменени имена и документи за самоличност, установяват разследващите.

Реклама

При ареста Пайчоки се опитал да се представи за братовчед си, съобщи сайтът Таймс.бг. Англичанинът твърдял, че е художник и музикант. За да поддържа легендата за битието си на творец, той често ходел на улицата на занаятите, по-известна като Самоводската чаршия, в старинната част на града.

Според разкази на съседи от блока на улица "Стоян Михайловски", в който живеел под наем с жена и около 7-годишно момиченце, той не бил много контактен. Те го описват като тих, но малко странен и мълчалив тип. Никой от комшиите не предполагал, че чужденецът се издирва с червена бюлетина от Интерпол заради сексуални престъпления срещу деца. По думите на съседи англичанинът не поддържал тесни връзки с британската общност във Велико Търново и региона.

До задържането на извратения чужденец се стигнало след двумесечно взаимодействие между представителството на ФБР в България, отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП, ченгета от Велико Търново и сектор "Издирване" в Главна дирекция на Националната полиция.

При обиск в дома му са намерени материали с порнографско съдържание на малки деца, които Рой Пайчоки само разпространявал из интернет. На този етап разследващите нямат данни чужденецът да е търгувал с перверзните кадри. Ченгетата са открили и иззели от жилището на чужденеца три компютърни конфигурации. Те са използвани от него за сваляне и разпространение на материали с порнографско съдържание с участие на деца, на видима възраст под 10 години.

В хода на разследваното е установено, че задържаният е от Великобритания. За да прикрие извършените от него престъпления, той сменил имената и документите си за самоличност, както и коригирал коренно визията си. Той подстригал и боядисал косата си, обръснал си и брадата. Променил името си и вместо фамилията си Пайчоки използвал моминското име на майка си, съобщава в. "24 часа". За да установят истинската самоличност на издирвания педофил, ченгетата са използвали специални компютърни програми за визуализация. Очаква се да бъде екстрадиран в САЩ, където ще бъде съден за многобройните си престъпления спрямо деца.

Реклама
Реклама
Реклама