Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6782030 www.bgdnes.bg

Сводник принудил Съни да си резне гърлото

Натиск от кримитип, разследван за сводничество, най-вероятно е накарал Станислава Додова да опита да си пререже гърлото. Това разкриха пред "България Днес" пловдивски криминалисти, работещи по случая със зловещия опит за самоубийство на 23-годишното момиче.

Ужасяващата трагедия, изправила на нокти ченгетата, се разиграва в петък вечерта. Малко след десет часа Съни излиза на двора в семейната къща в пловдивското село Брестник. Докато родителите и малкото й братче гледат телевизия, тя взема готварски нож и си прерязва гърлото. Няколко часа по-късно е открита да лежи в локва кръв от майка й. Изпадналата в паника жена веднага звъни на тел. 112. Пристигналите лекари установяват, че въпреки зловещата рана Станислава все още е жива. След като е откарана в болница, прегледът показва, че младото момиче се е отървало по чудо. Оказва се, че острието на ножа е минало на милиметри от сънната артерия. Докато лекарите се борят за живота й, пристигат и ченгета. При огледа до мястото, където е лежала девойката, е намерен и окървавен кухненски нож. Това според криминалисти показва, че младата жена сама е посегнала на живота си. Дали е така и какво е накарало Съни да се разделя с този свят, тепърва ще се изяснява от разследването.

Реклама

Макар състоянието на Станислава да е стабилизирано, тя все още не е разпитана. Причината е лекарската забрана. Междувременно криминалисти са разпитали част от приятелите на момичето. Част от тях разказали, че през последните дни Съни изглеждала доста притеснена, твърдят източници на вестника, заради отношенията й с мъж от Пловдив. За него имало данни, че е разследван за сводничество. Криминалисти подозират, че той е притискал момичето да работи за него. След като Съни отказва и заплашва да го издаде на полицията, мъжът започнал да й оказва психологически натиск, заплашвайки със саморазправа.

Дали е така, ще стане ясно в следващите дни, когато Съни ще може да разкаже за случилото се пред ченгетата.

Родителите на младото момиче отхвърлят версията, че тя сама си е посегнала. Те самите също все още не са беседвали с нея.

"Убеден съм, че Станислава не си е посегнала сама. Лекарят, който я оперира, ни каза че има 5 ходови рани, т.е острието няколко пъти е прекарано по шията й. Според доктора това е невъзможно за сам човек, и то момиче", разказа вчера бащата Димитър.

Родителят разкрива и още детайли, които опровергават версията на ченгетата.

"Съни е намерена затрупана от една метална конструкция, която бе в двора на къщата. Тя е 45 килограма, а конструкцията я носят двама мъже. тя няма как да я помръдне. Има огромна синина на гърба, коленете й са ожулени, сякаш е влачена", допълва бащата.

Реклама
Реклама
Реклама