Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6786140 www.bgdnes.bg

Убийците на бизнесмена Младенов му дължали 200 бона

Спор за големи суми пари е станал причина за бруталната екзекуция на столичния бизнесмен Венцислав Младенов, научи "България Днес". Според хора от село Нареченски бани където се разиграва трагедията, става дума за почти 200 000 лева. Парите са инвестирани от Маринов в общата му фирма с двамата убийци, 47-годишния Севдалин Буюклиев-Тотото и 26-годишния му син Марин. В замяна на парите Младенов става съдружник на Боюклиеви в стопанисваното от тях заведение в центъра на Нареченски бани. Обещаната делба на общите печалби обаче така и не се случва. Като повод Боюклиеви - баща и син, използвали обясненията за липса на клиенти.

След месеци скандали за пари между съдружниците се стига и до фаталния 21 март. Малко след пет часа след обед Младенов за пореден път идва от София за среща с аверите си в кръчмата. След като разпитва из селото, той разбира, че в заведението постоянно има клиенти, което директно оборвало твърденията на съдружниците му.

Реклама

Виждайки това, столичанинът за пореден път попитал бащата Севдалин Тотото защо го лъже, че работата не върви. При последвалия скандал софиянецът поискал да развалят съдружието и да му бъдат възстановени инвестициите, подозират разследващи. Размяната на любезности прераснала в ръкопашен бой в склада зад механата, в който се присъединява и синът Марин. След кратко боричкане и удари в главата и тялото на Венцислав той пада на земята почти без да дава признаци на живот, показват откритите записи от охранителни камери. Стенещият софиянец моментално е преместен в съседно помещение, като синът на Тотото го халосал няколко пъти по главата с тъп предмет. Вследствие на ударите, Венцислав получил черепно-мозъчна травма и издъхнал.

Бащата и синът Боюклиеви увили главата на Венцислав с торба, после около тялото намотали завеса от заведението, отгоре го опаковали с найлон и го сложили в бидон с тежести, след което го качили на колата и изхвърлили в река Чепеларска. В опит да заличат следите си убийците изгорили дрехите си и изчистили следите от кръв в кръчмата с препарат.

Охранителната камера в механата е изтръгната от стената и захвърлена в изоставен парцел наблизо. Именно това се оказва и фаталната грешка на Боюклиеви, довела до залавянето им. Пет дни след убийството на столичния бизнесмен роднините подават сигнал в полицията, че е изчезнал и не отговаря на телефона си. Веднага след като го обявили за изчезнал, близките потеглили към Нареченски бани и отишли право в заведението, където било извършено жестокото убийство. Именно близките му са намерили камерата, запечатала последните мигове на Венцислав, захвърлена в съседния двор. След като записите са разчетени ченгетата започват претърсване на района. Така тялото на бизнесмена Венцислав Младенов е открито, а двамата му съдружници арестувани.

При последвалите разпити на хора от Нареченски бани се изяснява и причината за зловещото престъпление. Според хора от селото Младенов и Боюклиеви се сдружават през лятото на миналата година. Столичанинът се запознава с бащата Севдалин Тотото покрай риболовен излет в района. По това време Младенов тъкмо е приключил бизнес с негов ресторант в Банско и търсел къде да вложи парите си. Тотото пък притежава две заведения в курорта. Заради конфликти с бивши свои авери те наскоро са опожарени. Боюклиев предлага на софианеца да инвестира в ремонта на едната срещу обещание за съдружие. През миналата есен обновяването на заведението става факт, като Венцислав Младенов дори продава свои имоти в София, за да осигури средствата. Впоследствие кръчмата заработва, но Боюклиеви постоянно твърдели, че няма никакви обороти.

Бащата тотомилионер

Бащата убиец Севдалин Боюклиев е един от първите тотомилионери в България, твърдят негови близки. Според слухове печалбата бързо била профукана, като с част от парите Боюклиев отворил две заведения в Нареченски бани. Хора от селото твърдят, че Тотото се ползвал с изключително лоша слава. Причината са вземаните от него заеми и отказът да ги връща. Това е и повод двете кръчми да бъдат запалени миналата година и Боюклиев да се принуди да търси съдружници за ремонта.

Реклама
Реклама
Реклама