Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6786405 www.bgdnes.bg

Циганин бие и граби Николай Поляков

Творецът разпознал агресора в полицейски албум

Бруталният престъпник отмъква таблета на режисьора и бяга

Брутален циганин нападна и ограби известния режисьор Николай Поляков в София. За престъплението съобщи синът на пострадалия – Степан, във фейсбук. В резултат на нападението 77-годишният творец е с аркада над дясното око. Предстоят му прегледи в болница и консултации със специалисти.

Престъпникът издебнал в гръб 77-годишния режисьор и се нахвърлил върху него, докато Поляков се прибирал към дома си след представление. Нападателят нанесъл жестоки удари на режисьора. Той обаче не се дал лесно на значително по-младия престъпник. Двамата влезли в схватка, в която творецът се опитал да неутрализира агресора.

Реклама

Въпреки яростния отпор Поляков е ограбен. Престъпникът задигнал таблета му, чантичка с лични вещи и избягал. Макар Поляков да е видял нападателя си за много кратко, той е успял да запомни много добре лицето му. Веднага след нападението режисьорът отишъл в близкото Трето РПУ и подал сигнал за случилото се. Пред ченгетата Поляков дал пълно и точно описание на бруталния нападател. Униформените показали на режисьора снимки на лица от криминалния контингент. На един от кадрите бил разпознат престъпникът.

"Циганският произвол отива отвъд всички граници. Боя се, че всеки трябва да се страхува за живота си. Проблемът е, че има двоен стандарт спрямо циганите в България, както в Европейския съюз има спрямо другите общности. Мога да се обзаложа, че дори нападателят да бъде задържан, няма да бъде осъден", коментира Степан Поляков пред "България Днес".

"Тревожен съм и горд. Баща ми бе нападнат. Един режисьор се връща от представление. Посред нощ е повален в гръб от случаен циганин. Поляков (77 г.) се е справил с 20-годишния си нападател. Но е бил много удрян. И ограбен. Утре имам среща в Трето. После ще видя баща си. Не смятате ли, че е тъпо да живеем така? А ако баща ви не може да се защити като моя - КАКВО?", написа Степан във фейсбук. Постът му отприщи вълна от недоволство в мрежа срещу безнаказаността на престъпниците.

Известният адвокат Емил Измирлиев коментира нападението над режисьора така: "Не е трябвало да ходи в районното - веднъж и аз ходих за две минути до районното - там ме попитаха познавам ли нападателите - отговорих, че не ги познавам, а те ме сразиха с логиката си: "Ама ние тогава как ще ги намерим?", а после им казах "сбогом" наум и се разведох с Държавата на Малките Дребни Рекетьорчета, които ни откраднаха Отечество за Лично ползване."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама