Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6788727 www.bgdnes.bg

Мистерия със свинските опашки на Мейзер

Тестват Анита дали ще оцелее в килия

Пропуснат фотоалбум бави делото за удушаването на Ники Културиста

Поредна нова експертиза и фрапантен пропуск на вещите лица доведе до отлагане на присъдата в случая "Мейзер". На заседанието в четвъртък стана ясно, че експертите са пропуснали цял фотоалбум от местопрестъплението, където ясно се вижда, че една от свинските опашки на врата на жертвата е стегната в посока, обратна на останалите. Този ключов момент може тотално да обърне процеса в друга посока. Затова и е назначена нова експертиза, която трябва да е готова през май.

Скандалът с пропуснатия фотоалбум накара магистратите да дадат почивка по време на делото, за да може експертите да "сверят" версиите си. Те са описали свинските опашки като стегнати в една и съща посока, което не отговаря на фактите.

Реклама

Николай Димов е открит мъртъв в дома на съпругата си - скандалната силиконка Анита Мейзер, в средата на август 2016 година. Около врата му са били впити две от най-дебелите свински опашки. Ръцете му били свободни, но краката вързани един върху друг с още две стяжки.

Обвинена за убийството е Мейзер, която смени многократно версията за фаталния край. Според последните й обяснения тя не е била в апартамента, а до магазина, когато Димов умирал. По думите й той собственоръчно е стегнал опашките зад врата си, докато лежи по корем.

След последната версия е назначена нова експертиза, която да установи може ли Ники сам да се удуши.

"Тази експертиза е ключова, защото на снимките ясно се вижда, че едната опашка е по хлабава, а другата - по-стегната. Така на практика Николай е издъхнал още при стягането на първата опашка", обясняват вещи лица от София. Те са изготвили частна съдебномедицинска експертиза по случая, поръчана от адвокатите на почернените близки на културиста. Те допускат Николай да е бил бит и след това вързан на масажната маса, докато е в безсъзнание. Според тях е твърде вероятно да е издъхнал при стягането още на първата свинска опашка.

"Ако това е така, версията на Анита Мейзер издиша. Защото в този случай той няма как да е стегнал свинските опашки на краката си, и то слагайки ги един върху друг, докато е по корем."

Мистерията около убийството на Николай Димов все повече се заплита. Версиите на Анита са крайно различни - в една от тях тя твърдеше, че непознати мъже са очистили Ники. В друга - че стегнала опашките около врата му заради експеримент. Последната версия е, че Ники се е самоубил, докато тя е извън дома им.

Реклама

Остава неясно и как Николай е счупил носа си и от какво са синините по гръбнака, кръста и крайниците му. Според столичните експерти той е бил притискан на тези места, за да не мърда, докато го връзват. Кръвонасяданията обаче били в дълбочина. Според вещите лица това говори, че са били причинени от човек, тежащ над 80 килограма.

Така остава отворен въпросът виновна ли е Анита Мейзер за смъртта на Николай и кой друг е бил в апартамента, за да стегне кабелните връзки зад врата на жертвата.

Не се коментира мистериозният фас от цигара, открит във фаталния дом в Евксиноград, който е сниман и се намира в един от фотоалбумите от местопрестъплението. Николай Димов и Анита Мейзер не са пушили цигари и не са използвали опиати, сочат химическите експертизи.

До изготвянето на поредната експертиза Анита Мейзер остава в Сливенския затвор. Опитът й да бъде пусната заради влошеното здраве и лечението, което премина в София, остана неуспешен. Магистратите не й дават свобода, но пък разрешиха нови изследвания на подсъдимата, за да се разбере може ли да оцелее в затворнически условия.

Реклама
Реклама
Реклама