Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6789094 www.bgdnes.bg

Обир на погребението на бащата на Сретен Йосич

Български мутренски джип е разбит, докато полагат в гроба таткото на сръбския топмафиот

Обир като на кино устрои селска банда крадци на български мутренски джип по време на погребението на бащата на сръбския топмафиот Сретен Йосич.

Реклама

С груба сила и без никакъв финес престъпниците разбиват страничното стъкло на лъскавата машина с български номера и задигат чантичка с лични документи и пачка с пари. Алармата се включва мигновено и почва да пищи. Никой от хората на гробищата в село Велика Кръсна не мърда от ковчега на 84-годишния Живомир Йосич и с лека ръка приема мощния звук от сирената. Наоколо бъка от цивилни и униформени ченгета, видни мафиоти, техни охранители и куп роднини, приятели и комшии на опечаленото семейство, поради което всички считат включването на алармата за случайно.

За обира става ясно едва след края на опелото и полагането на ковчега в гроба. Собственикът на джипа "Рейндж роувър", който е близък на Йоца Амстердама от престоя му в София, вижда счупеното стъкло и липсващата чантичка. Подава сигнал до най-близката патрулка. Направен е оглед, но крадците отдавна са избягали. До скъпата му машина са паркирани още десетки подобни на гости на Сретен от Черна гора, Хърватска, Сърбия, Босна, България и други страни от ЕС. Проверка показва, че бандитите опитват да разбият и друга кола, която се оказва бронирана.

Резилът е лепнат върху семейство Йосич, поради което петимата му синове остават с пострадалия българин до приключване на огледа на ченгетата. През цялото време момчетата на Кръстника се извиняват на мъжа от София, като му обещават лично да издирят наглеците и да ги накажат.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама