Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6789983 www.bgdnes.bg

Надушиха следите на Братя Галеви

Примката около шиите на Братя Галеви се затяга! МВР е надушило следите на избягалите Пламен Галев и Ангел Христов, съобщи шефът на сектор "Издирване" в Главна дирекция "Национална полиция" Ивайло Димитров. По думите му МВР е получило данни за местонахождението на укрилите се бандити. В момента колегите му проверяват информацията за евентуалното скривалище на дупнишките кримигерои.

"Братя Галеви са извън пределите на страната, разполагаме с информация къде се намират, може би", посочи експертът, като допълни, че на този етап получените данни се анализират. В търсенето на Галев и Христов ще се наложи да помагат и чужди полицейски служби, които да бъдат използвани като къртици и да ги потърсят на конкретния адрес.

Реклама

Братя Галеви са в неизвестност от началото на май преди шест години, когато Върховният касационен съд потвърди присъдите им като главатари на организирана банда за рекет и изнудване. Пламен Галев бе осъден на 5 г. затвор, глоба от 10 бона и конфискация на една трета имущество. Ангел Христов получи 4 г., глоба от 7 бона и конфискация на една четвърт от авоарите му. Двамата се изпокриха, за да не влязат зад решетките, а от съдебната охрана напразно ги търсеха на адресите им в селата Ресилово и Самораново. След като т.нар. Братя си плюха на петите, полицията ги обяви за национално издирване, след което снимките им бяха качени и на сайта на Интерпол при издирваните с червена бюлетина, където стоят и до днес.

Според запознати бандитите изчаквали да изтече абсолютната давност на присъдите им и да се върнат в родината чисти като сълза. Галев и Христов дори се изпокарали дали да се появят изобщо, когато това стане. Причината е, че на Христов му писнало да се крие по света и искал да е със семейството си, а Галев не искал и да чуе. Разправял, че няма проблем да скита в нелегалност, защото се чувствал гражданин на света, още повече че фамилията му се пренесе в Лондон.

Близки до изчезналите твърдят, че Пламен Галев редовно се среща с близките си, като им организира пътешествия до различни екзотични дестинации. С подобни воаяжи често се хвали и щерката му Светлана. Едно от последно посетените от нея райски кътчета по земното кълбо е индонезийският остров Бали. Когато ваканцията им свърши, семейството му се прибира на Острова, а дупнишкият бандит поема към тайното си скривалище, разказват запознати.

За местонахождението на бившите командоси се носят десетки слухове. През шестте години в изгнание мълвата ги е пращала от Сейшелите през Малдивите, от Сардиния до Галапагос. Според клюките Галеви променили външния си вид и се носели със сламени шапки. Избрали свърталище, което е слабо познато на родните туристи, а в същото време е удобно за бизнес срещи. Повечето от местата, сочени за резиденция на бегълците от правосъдието, са извън Европа. Запознати обаче разкриват, че постепенно те подготвят завръщането си на стария континент.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама