Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6807797 www.bgdnes.bg

Условно за маман Емине от Ямбол

Още трима в сутеньорската схема

Признава, че предлагала проститутки в германския град Леге

С година и половина условно се измъкна сводницата Емине Ахмедова от Ямбол, която се изявявала като маман и пласирала проститутки в германския град Леге, научи "България Днес". В средата на март тя сключва споразумение с прокуратурата, като си признава, че била част от сутеньорска схема за трафик на жени. За тартор на бандата е сочен Мехмед Мехмедов. Той и помагачът му Мерсан М. са закопчани при акция на ГДБОП през януари м.г. в Ямбол.

Антимафиоти засичат и четвърти участник, който действал на местна почва. Те установяват, че сводникът се подвизава на територията на Германия, и веднага подават за него европейска заповед за арест. Още тогава посочват, че се чака той да бъде задържан и доведен в България.

Реклама

До момента Мехмед и Мерсан не са изявили желание за споразумение и ако не сторят това, делото срещу тях ще се гледа по общия ред, обясниха от Специализирания наказателен съд. Според разследването групата действала от 2011 година. Двамата мъже набирали жени от Ямбол и региона, като им обещавали да им осигурят апартаменти и доходоносна работа в германския град Леге.

Транспортирали ги до Германия с личните си коли и ги предавали на живеещия от години там техен съучастник. Там мъжът ги включвал в "бизнеса". Повечето от жените били принуждавали да проституират против волята им, тъй като тръгвали за чужбина с обещания за друга законна и морална работа. Там за тях се грижела маман Емине. Тя има обвинения за участие в престъпна група за трафик на хора от България в Германия с цел сексуална експлоатация, както и за склоняването към проституция на две момичета - Калина и Добринка.

Пред антимафиоти жриците обяснили, че са действали доброволно, но това не спестило обвиненията за покровителите им. При претърсванията в апартаментите на сводниците са открити пари, банкови преводи от Германия и множество други документи, доказващи престъпната дейност, похвалиха се от спецпрокуратурата. Двата автомобила, с които жените са транспортирани, също са иззети. Разпитани са свидетели и са събрани и други доказателства, съобщават от МВР.

Маман Емине ще се отърве без престой на топло, ако не извърши престъпление в следващите три години. Тя ще трябва да плати и 450 лева разноски по делото. Обикновено споразумения сключват тези, които пропяват срещу бившите си авери, издадоха разследващи. В такъв случай Емине Ахмедова може да бъде викана да свидетелства по делото срещу шефовете й.

Сутеньорската банда е разбита малко преди въвеждането на т.нар. к*рвенски паспорт в Германия, станала известна като най-големият бордей в Европа. От началото на т.г. жриците на любовта там вече подлежат на задължителна регистрация и са длъжни да носят специален документ за упражняваната професия. Въпросният документ е изискване на новия закон за проституцията, който ги задължава и да провеждат редовно здравни консултации. Много от сдруженията на проституиращите жени оспорват закона, като обясняват, че се опасяват от възможни злоупотреби.

Реклама
Реклама
Реклама