Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6811193 www.bgdnes.bg

Бащата на Нанси - Нацко Иванов, ексклузивно: Ченгетата мислеха, че аз съм шесторният убиец!

В поредица от материали всеки четвъртък ще представяме ексклузивни факти и версии на близки на жертвите за най-масовото убийство у нас - в Нови Искър, потресло България в първите дни на 2018 г.

Бях арестуван за шесторното убийство, подозираха, че аз съм убиецът и че съм ги утрепал всички! Това сподели ексклузивно пред "България Днес" Нацко Иванов, баща на Нанси - една от жертвите в Нови Искър. Съкрушеният родител разказа за премеждията си с полицията и как е разбрал за смъртта на дъщеря си.

Реклама

На 2 януари Нацко тръгва с камион за чужбина. Кара към границата, когато телефонът му позвънява. Непознат глас му се представя за полицай и започва да го разпитва къде се намира, пита и за регистрационния номер на превозното му средство. Мъжът се плаши да не се е случило нещо с възрастната му майка, която оставил сама в село край София. Казва, че шофира ТИР към граничния пункт Връшка чука. Полицаят не обяснява повода за обаждането и го съветва да продължи по пътя си.

На границата Нацко е спрян и отведен от полицаи в специално помещение. Около два часа прекарва в една стая, без да му обяснят защо е задържан. По-късно пристига кола със спецченгета, вероятно разследващи от София. Те почват да го разпитват за семейния му живот - за жените, с които е живял, за децата му. Интересуват се какво е правил в новогодишната нощ. Той разказва, че е карал такси и точно вечерта е бил в района на Орлов мост в София.

"Полицаите може и да са проверили думите ми, да са видели таксито ми на камерите в района. Сигурно затова разбраха, че имам алиби, и свалиха подозренията си от мен. Когато разбраха какво съм правил, ми разказаха за това, което е станало в Нови Искър. Казаха ми "Дъщеря ти е умряла", спомня си Нацко Иванов за момента, в който разбира, че щерка му не е между живите.

На същия ден, 2 януари, хлапета виждат трупове в къщата на ужасите в Нови Искър и веднага викат ченгетата. В първоначалния момент се проверяват всякакви версии, като на мушката пръв попада бившият мъж на Кети, като се подозират ревност и отмъщение. Нацко и Кети обаче от години са разделени, чуват се през няколко месеца, когато Нанси реши да му гостува.

Кети се залюбва с няколко мъже, докато накрая среща Неделчо Юнаков. Двамата се събират в апартамента му в столичния жк "Младост 1“, като взимат там децата от предишните си връзки Нанси и Георги. Понеже жилището е тясно, те решават да си купят къща и така се местят в Нови Искър.

Реклама

След като разбира, че дъщеря му е убита, Нацко научава от полицаите, че бившата му жена Кети е изчезнала и се издирва. Тялото на Кети бе открито захвърлено в кладенец в гората край Нови Искър ден по-късно. До мястото е зарязан и семейният джип BMW X5, който е намерен със счупено стъкло.

После става ясно, че заподозрян за касапницата е рецидивистът Росен Ангелов-Горския, който според МВР е имал връзка с Кети. Двамата чистили къщи в района на Нови Искър и имали връзка шест месеца преди трагедията. Престъпният нрав на Горския отново избуял и той поискал Кети да му даде кодовете за достъп до алармите на тузарските палати, за да ги ограби. Отказът на жената провокирал агресията му, той се почувствал отхвърлен и затова сътворил кървавата трагедия, сочат психолози.

След няколкодневно издирване Горския е открит с куршум в главата в изоставена къща край вилата му в Луково, като според ченгетата се е самоубил. С това случаят за разследващите бе приключен, но за роднините на жертвите остават много неизвестни.

Нацко Иванов не е познавал Горския, но допуска, че Кети може да е имала връзка с него, но се съмнява екзекуцията да е от ревност. "Благодаря на полицията, че разкри толкова бързо какво се е случило. Не им се сърдя, че ме бяха задържали, разбирам, че си вършеха работата", казва бащата на Нанси.

Близо до татко

След шесторното убийство Нацко прибира тялото на дъщеря си и го погребва в родното си село, за да е близо до нея. Бащата и бабата на момичето редовно ходят на гроба й и оставят там цветя, любимите й плодове и сладки. Молят се да е на по-добро място и са сигурни, че тя е невинна жертва в бруталната касапница. Таткото на Нанси не познава гаджето на дъщеря си Боби, който също бе разстрелян. Не е чувал и за възможността да погребе двамата влюбени заедно, както искаха близките на Боби. Така Нанси бе положена в земята далеч и от майка си. Кети бе погребана с майка си Еленка на гробищата в Иваняне.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама