Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6817389 www.bgdnes.bg

Близки на убиеца от Кючука търсят мотив: Необяснима е трагедията с Ради и Илияна!

Нищо не предвещаваше трагедията с Ради и Илияна! Това споделиха пред "България Днес" близки на Ради Енев, който закла жена си и се самоуби преди месец в пловдивския кв. "Кючук Париж". След ужаса, който остави малката им дъщеричка кръгло сираче, стана ясно, че 29-годишната Илияна споделяла с приятелки, че мъжът й психясал. В последните месеци изпадал в кризи и жената го съветвала да отиде на лекар, но той отказвал.

Роднините на 32-годишния Ради не са забелязвали нищо съмнително в поведението му и не откривали промяна в състоянието му. Той се държал нормално и никой не подозирал какви може да ги свърши младият мъж. След кървавата касапница членовете на семейството на Ради се опитват да се съвземат и предпочитат да не говорят за станалото. Родителите на убиеца запазиха мълчание още от самото начало.

Реклама

Оказа се, че намеса в това решение има и полицията, която не им позволила да разказват подробности от живота на младите. Запушили им устите с цел да не се разкрият подробности, важни за разследването. Случаят се нищи като убийство с последвало самоубийство, но тъй като извършителят е мъртъв, досъдебното производство в подобни ситуации се прекратява.

"В началото не знаехме какво се е случило", призна роднина на Ради. Близките му са били дезинформирани в първите часове след инцидента, когато дори се появяват слухове, че Илияна е убила мъжа си. Още при огледа се разбира, че Ради е прерязал гърлото на Илияна и е забил кухненския нож във врата си. Това не оставя никакви съмнения на ченгетата, че той е екзекуторът. Полицията проверява версиите за финансов проблем или ревност, но после отхвърля възможността това да са причините.

Трагедията на ул. "Димо Хаджидимов" 11 се разиграла около 8,30 ч. сутринта на 15 март. В този час Илияна направила неуспешен опит да се обади на брата на Ради – Асен. Час по-късно той върнал обаждането, но Илияна вече не вдигала, а с Ради също не успявал да се свърже. В следобедните часове той отишъл до апартамента им и пробвал да отключи, но отвътре имало ключ. Чували се писъците на 13-месечната Дария.

Тогава Асен повикал ключар. Още с отварянето на вратата двамата се натъкнали на труповете. В коридора в локва кръв лежала Илияна с почти отрязана глава. Имала и много прободни рани по лицето, ръцете и цялото тяло. Въпреки шокиращата гледка братът се опомнил и потърсил малкото момиченце. Намерил го цялото окървавено покрай трупа на Ради в хола. За щастие детенцето не пострадало, но се оцапало, защото обикаляло край телата на майка си и баща си.

Криминалисти описват случилото се в жилището на петия етаж като филм на ужасите. Ради гонил с кухненския нож жена си из всички стаи, а невинното бебе станало неволен свидетел на сцените. Илияна е кълцана навсякъде, като Ради първо я заклал, а след това опитал да й отреже главата. После отишъл в съседна стая и забил с дясната си ръка кухненския нож отпред в шията си, в гръкляна. Така е открит от ченгетата с ръка върху дръжката. Причините за смъртта на двамата е остра кръвозагуба, причинена от прорезна рана в областта на шията, установяват патоанатомите при аутопсиите.

Съседите в блока са потресени. Описват младото семейство като мили и възпитани. Никой във входа не знае мъжът да е имал психически проблеми.

Реклама

Ради и Илияна имали връзка от 2013 година. Те се запознават, след като младата жена пристига в Пловдив да учи в ПУ "Паисий Хилендарски". През същата година младата жена започва и работа в ЕВН. Тя работи в дружеството, докато забременява. Ради се трудел във фирма за кабели. Двамата бяха погребани разделени. Илияна бе погребана в родния й Кюстендил, а Ради - в семеен гроб в село Свежен.

Бабите гледат малката Дария

След трагедията малката Дария е поверена на грижите на семействата на Ради и Илияна. Двете фамилии си поделят грижите за детето, като го гледат родителите на Ради в село Свежен или тези на Илияна в Кюстендил. Момиченцето е добре, а роднините му се надяват да не му остане спомен от ужаса, който е преживяло. Напук на твърденията, че двата рода се изпокарали, близките на Ради и Илияна се разбират чудесно и намират утеха в малкото детенце.

Реклама
Реклама
Реклама