Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6817685 www.bgdnes.bg

Лили Игнатова стана диспечер

Гледам художествена само по телевизора, казва златното момиче на България

52-годишната кралица на художествената гимнастика от близкото минало Лили Игнатова днес работи като диспечер в Българския спортен тотализатор. Носителката на 19 златни, 12 сребърни и 2 бронзови медала от европейски, световни първенства и Световната купа по художествена гимнастика днес отговаря за автомобилите, шофьорите и чистачките.

"Така е, не се занимавам с художествена гимнастика. Към момента я гледам само по телевизията", лаконична бе Лили, която е единствената състезателка, на два пъти носител на световната купа, и с това е записана в Книгата на рекордите "Гинес". Златното ни момиче в момента е само, след като се раздели с последната си любов - журналиста Сашо Диков, миналата година.

Реклама

Лили владее перфектно английски и френски, но не може да се похвали с успех в брака. Два са разводите зад гърба й. През 90-те Игнатова се омъжи за маркиз Пиеро Жиралди на бляскава церемония. Година след това аристократът почина след два инфаркта. Три месеца след погребението му "сладката грешка на Нешка" се омъжи за свой приятел от училище - полицая Росен Дойчинов, като смени резиденцията в Банкя, където живя с Жиралди, с панелка. Родиха й се две деца - Йоана и Павел, но след осем години брак гимнастичката се разведе. Синът й в момента е състезател по баскетбол, а каката Йоана, с четири години по-голяма, не иска да се занимава със спорт.

Самата Игнатова пробва да направи собствена школа, но войните с Илиана Раева й попречиха да стане част от федерацията по художествена гимнастика. "Много сме различни. Не сме единомишленици, а така работа не се върши. Гимнастиката няма да има полза от нашите конфликти", откровена бе Лили, която се оттегли и остави Илияна на най-отговорния пост в художествената гимнастика.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама