Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6820059 www.bgdnes.bg

13-годишна ражда от педофил, Интерпол го дири

След неколкократни изнасилвания, придружени с бой, 13-годишно момиче забременява и ражда дете от насилника си, след което мисли и за самоубийство. За бруталните извращения изродът се измъква и за да не понесе наказанието си, изчезва и е търсен с червена бюлетина от Интерпол. Ужасяващата история не е сюжет от хорър филм, а действителен случай от Разград, научи "България Днес".

Действието се разиграва през 2010 и 2011 г., когато жертвата е на 13 години, а изнасилвачът - на 58. Според обвинението между 2 и 10 декември 2010 година в землището на Разград, в автомобила си "Форд Мондео", Еркен Сабриев Ахмедов принудил със сила – блъскане и удари по лицето, момичето, ненавършило 14 години, да прави секс с него.

Реклама

Извратеният педофил не се задоволил с това. Той има и обвинения, че след 11 декември 2010 до края на юни 2011 година, на четири пъти в апартамент в блок в жк "Орел" и на три пъти в землището на Разград в автомобила си, използвайки сила спрямо жертвата си – блъскане и удари по лицето, и заплахи, че ще я набие, я изнасилил.

За момичето ужасът не се изчерпал с изнасилванията. След като се спасява и подава сигнал в полицията, тя научава, че при гаврите е забременяла от изрода. Въпреки че детето й е плод на извращенията, тя решава да задържи бебето и ражда на 14 години.

Момичето не могло да живее със спомена за случилото се. Преждевременното майчинство също се отразило на крехката й психика. В резултат на това на 28 февруари 2012 година във варненското село Николаево тя опитала да се самоубие и да сложи край на страданията си. От прокуратурата обвиняват Ахмедов и за това последствие от действията му.

След като научава, че е станал обвиняем за действията си, педофилът Еркен Ахмедов си плюе на петите и изчезва. Делото по случая е образувано още през 2011 година от Районна прокуратура – Разград, но впоследствие обаче става ясно, че престъплението е подсъдно на Окръжния съд. Заради отсъствието на извратеняка процесът срещу него се води задочно. Липсата му налага производството няколко пъти да бъде спирано.

Едва сега, почти 8 години след случилото се, магистратите успяват да дадат ход на делото. За тежкото престъпление задочно отговаря разградчанинът Еркен Ахмедов, който към днешна дата трябва да е на 65 години. В секцията с издирвани с червена бюлетина полицаите от Интерпол са обявили, че го издирват за съвкупление с лице под 14 години и за изнасилване. Като информация за педофила е посочено, че той говори български и турски език.

Процесът срещу него тръгва в началото на април. Тогава в съдебната зала се появява пострадалото момиче, което вече е млада жена на 21 години. Тъй като тя трябва да бъде освидетелствана от психиатър и психолог, за да се установи годността й да дава показания, делото е отложено за след месец.

Реклама

На заседанието не пристига нито един от призованите свидетели. Затова магистратите решават всички свидетели, с изключение на бащата на момичето, да бъдат заличени. Поради естеството на престъплението процесът се гледа при закрити врати.

Търсят се още 30 бандити от Разградско

Освен Еркен Ахмедов още 30 престъпници от Разградско с влезли в сила ефективни присъди се разхождат на свобода, показва справка на Окръжната прокуратура. За всички тях има издадени европейски заповеди за арест, обявени са за издирване, част от тях са и в бюлетина с търсени лица на Интерпол. Някои са изчезнали преди близо 20 години и до момента не са установени. Сред бандитите има осъдени за убийства, кражби и трафик на дрога и културни ценности, притежание на акцизни стоки без бандерол, изнасилвачи, както и шофьори, погубили хора при катастрофи.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама