Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6820870 www.bgdnes.bg

Нов хит за Гергьовден: Агне на поляна до хотела

Нов хит с печене на агне и сладко похапване на зелена поляна край хотели напълни месец преди Гергьовден всички вили и спа комплекси у нас.

Най-атрактивни са именно тези пакети, които са предвидили това простичко нещо като залагането на ритуала и обичая.

Реклама

"Внася се разнообразие, усещане за празничност и съпреживяване", коментира пред "България Днес" Свидна Динева, водещ експерт по туризъм в Асоциацията на българските туроператори.

От думите й става ясно, че за предстоящите почивни дни около Гергьовден по-голяма част от българите са избрали родното. Един празничен уикенд у нас за тричленно семейство излиза в рамките на 400 лв. В цената са включени от две до три нощувки, закуски, програма както за децата, така и за възрастните и традиционно приготвяне на агне.

Прави впечатление фактът, че все повече сънародници остават у нас.

"Имаше период, през който почти всички излизаха навън и нашите комплекси оставаха полупразни. Хотелиерите разбраха проблема и започнаха да предлагат не просто настаняване, а стойностен продукт с отношение на достъпна цена", добавя експертът. Така всеки, който желае, може срещу 200 лева не само да ползва уюта и екстрите, но и да прекара три дни в приятна компания на класическа българска трапеза.

Данните на туроператорите показват също, че традиционно за майските празници хиляди нашенците отново са предпочели и близките дестинации като Гърция, Македония, Сърбия и Румъния. Има хора, които са съумели да слеят почивката си от 1 до 7 май, като са избрали съответно по-далечни воаяжи в Западна Европа и Кападокия.

Динева споделя, че почивките в съседните ни страни излизат по-евтино, но и предлаганите услуги са по-малко. Екскурзионните програми в околните ни държави са максимум до 200 лева на човек за три нощувки и осигурен транспорт.

"Със собствен автомобил за три дни, но само със закуска в Гърция цената е до 150 лв.", заявява експертът.

Христо ГЕНАДИЕВ

Реклама