Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6823335 www.bgdnes.bg

Нацко Иванов, бащата на Нанси от шесторното убийство: Разделихме се с Кети заради тъщата

Искал семейството си в Италия, но жена му се подплашила от мафията

Майката на Кети ни раздели! Това разкри ексклузивно пред "България Днес" Нацко Иванов - баща на Нанси и бивш мъж на Кети Кюхова, които бяха застреляни в Нови Искър. Нацко призна, че отношенията им с Кети се развалили заради майка й Еленка, която също е покосена от куршуми през новогодишната нощ от шесторния убиец Росен Ангелов.

Преди години Нацко отишъл да живее в Италия. Искал там да устрои семейството с половинката си. Кети забременяла с Нанси, но решила да се върне в родината. Като причина изтъкнала, че се страхува от италианската мафия, тъй като били в района на Сицилия. Истинският повод бил свързан с майка й. "Еленка постоянно искаше Кети да й прислугва - да й направи кафенце, да й го занесе, да й сготви, да й сервира", спомня си Нацко Иванов. Според него вмешателството на тъщата се оказало фатално за връзката им.

Реклама

Като разбрал, че Кети е родила Нанси, Нацко веднага пристигнал в родината. "Дойдох, гушнах малката Нанси в ръцете си и реших да остана тук", казва през сълзи бащата на убитата тийнейджърка.

Той признава, че е съкрушен след шесторното убийство. "Скръбта ми е безкрайна", плаче почерненият баща. Той е сигурен, че дъщеря му няма нищо общо с повода за касапницата и смята, че тя е затрита като невинна жертва. След кървавата трагедия той прибира тялото на щерка си и го погребва в село до София, където живее.

В предишен брой разказахме перипетиите на Нацко Иванов с полицията и как е разбрал за случилото се на 31 декември 2017 г. Два дни по-късно, на 2 януари, той пътувал с камион към Връшка чука, когато получава телефонно обаждане от полицай. Ченгето го пита къде се намира, иска номера на ТИР-а и му казва да продължи по пътя си. На граничния пункт камионът е спрян, а Нацко е отведен за разпит. Повече от два часа чака, без да знае защо. После идват спецченгета от София и започват да го разпитват за семейния му живот - за жените, с които е живял, за децата му. Интересуват се какво е правил в новогодишната нощ, като подозират, че може той да е виновникът. Мъжът разказва, че е карал такси и точно по това време е бил в района на Орлов мост в София.

Служителите вероятно дават вяра на думите му, вероятно и проверяват алибито му. Тогава идва страшният момент, в който му съобщават за убийствата. "Дъщеря ти е умряла", казват полицаите, без да вложат особено състрадание. След това уточняват, че Кети е изчезнала и се издирва. Нейното тяло бе открито ден по-късно захвърлено в кладенец в гората край Нови Искър. До мястото е зарязан и семейният джип BMW X5, който е намерен със счупено стъкло.

След още ден МВР съобщава, че извършител на най-масовото убийство е рецидивистът Росен Ангелов-Горския, който е имал връзка с Кети. Двамата чистили къщи в района на Нови Искър и имали връзка месеци преди трагедията. Развръзката идва, когато Горския поискал Кети да му даде кодовете за достъп до алармите на тузарските палати, за да ги ограби. Отказът провокирал агресията му, той се почувствал отхвърлен и затова убил Кети Кюхова, майка й Еленка, дъщерята на Кети Нанси и нейното гадже Борислав, половинката на Кети Неделчо Юнаков и неговия син Георги.

След няколкодневно издирване Горския е открит с куршум в главата в изоставена къща край вилата му в Луково, като според ченгетата се е самоубил. Трупът на касапина още стои в моргата непогребан, защото роднините му са се покрили и не искат да се занимават.

Версии

Със самоубийството на Горския случаят за разследващите бе приключен, но за роднините на жертвите остават много неизвестни. Те се съмняват разстрелите да са от ревност или да са извършени само от Росен Ангелов. Едната версия на близките е, че докато е чистела къщите, Кети вероятно е научила страшна тайна, която не е трябвало да излиза наяве. Друга теория е, че Георги Юнаков, който работел в психиатрията, може да е въртял незаконна търговия с лекарства, изписвани с жълти и зелени рецепти. Третото предположение е, че е замесена македонска връзка. Тъй като Кети и Неделчо живели известно време в Гостивар, сродниците смятат, че може да са се набъркали с албанската мафия за трафик на дрога.

Реклама
Реклама
Реклама