Реклама
https://www.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6825831 www.bgdnes.bg

Искат $14,9 милиона за къщата на Ал Капоне

Къщата на Ал Капоне в Маями се продава за 14,9 милиона долара, пише Mansion Global. Считаният за най-големия престъпен бос в САЩ син на италиански имигранти умира именно в този дом през 1947-а на 48 години.

Имението се намира на остров Палм и се разпростира на площ от 2800 кв. м. В съседство живеят музикантът Лени Кравиц и бившият баскетболист Шакил О'Нийл. Ал Капоне купува имота през 1928 година и плаща за него 40 000 долара. Веднага го обгражда с 2-метрова ограда, поставя прожектори, построява къща за гости и коралова пещера. Собствеността включва и частен плаж с изглед към плажа Бискейн.

Реклама

Интериорът е в стил ар деко, като за последен път реновация е правена през 2015 година от компанията, която сега е собственик. Тя е запазила голяма част от оригиналните елементи. В главната къща и в тази за гости има общо 7 спални и 5 бани, а общата жилищна площ е 567 кв. м. Басейнът се смята за най-големия частен водоем в щата Флорида. До 2015 година е бил съединен с океана и в него е влизала морска вода, но след реконструкцията това е било променено.

Ал Капоне обичал да казва, че това е любимата му къща, защото му напомня "слънчевите брегове на Италия", която всъщност никога не е посещавал.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама