Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6826006 www.bgdnes.bg

Един мач за едно око

Един мач без публика. Това е основното наказание, което ще понесе "Левски", след като бомба от сектор "Б"  едва не осакати полицайката Гергана Зашева по време на мача с ЦСКА-София за Първа лига и почти извади едното й око.

Освен това клубът е глобен с малко повече от 15 000 лв. и трябва да заплати щетите върху стадиона. Само за инцидента със самоделната бомба санкцията е 4000 лв.

Реклама

Дисциплинарната комисия на БФС прецени, че нараняванията на полицайката не са "сериозни последствия"... В противен случай наказанието трябваше да е три мача без публика и глоба от 10 000 лева. 

Така "сините" ще играят без публика днес срещу "Верея" в мач без почти никакво значение. Мачът е от 15 ч. на стадион "Георги Аспарухов".  "Левски" ще може да разчита на феновете си в реванша за Купата срещу ЦСКА в сряда, който на практика се явява като мач за сезона и за двата гранда. 

Националният фенклуб на "Левски" заклейми футболния тероризъм и не можа да посочи кой е виновникът за инцидента, при който като по чудо полицайката не загуби окото си.

"Много е трудно да се каже кой хвърли бомбата - каза председателят на Националния фенклуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян. - Поднасям най-искрените си човешки извинения, колкото и да звучи идиотски, защото знам какво си мислят много хора в момента. Това, което се случи, е отвратително и неприемливо. Нещата, ако продължават по този начин... след известно време този инцидент ще се повтори.

Ние правим всичко възможно като организация и сме в комуникация с полицията, това не е много добре прието от членове на организацията. Но с тази комуникация инцидентите в София бяха намалени до санитарен минимум. Това е единичен акт. Много е трудно да се каже кой хвърли бомбата в такъв момент като има емоции на стадиона и много хора." 

Относно идеята на стадионите да се влиза с лична карта Хиндлиян коментира: "Не съм съгласен, че може да бъде въведен този модел. Това са технически решения, които са свързани с много пари и воля, които нямаме. Как ще стане това например на стадиона в Благоевград? Там се върви по една селска пътека, осеяна с камъни, и през една порта, която е в нищото. Борбата с футболното хулиганство е свързана с голям финансов ресурс, а този ресурс липсва, това е истината."

Реклама
Реклама
Реклама