Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6827925 www.bgdnes.bg

Крисия става СТОЛИЧАНКА

Крисия става столичанка, научи "България Днес".

Даровитата малка певица ще напусне родния си Разград през есента, тъй като ще учи в Националното музикално училище "Любомир Пипков". Тази година 13-годишната изпълнителка завършва седми клас и ще кандидатства в престижното школо за таланти.

Крисия едва ли ще има проблеми с приема, тъй като разполага с отлична музикална култура. Отсега ръководството на учебното заведение е щастливо, че към тях ще се присъедини едно от най-талантливите деца на България.

Реклама

На малката певица й предстоят матури за завършване на 7-и клас в училището в Разград, за които тя упорито се подготвя от няколко месеца. През юни идва ред на изпитите за кандидатстване, за които също трябва да положи усилия.

От есента Криси ще започне нов живот в София. Тепърва ще стане ясно дали с нея ще се премести цялото й семейство, или ще й оказват подкрепа от разстояние.

Преди две години малките пианисти Хасан и Ибрахим също бяха приети в музикалното училище и се преместиха да живеят в София, но само седмица по-късно напуснаха. Новото им поприще продължи изключително кратко, тъй като момчетата били много разочаровани от условията в учебното заведение.

"Истинското разочарование настъпи в момента, в който синовете ми прекрачиха класните стаи. Там ги очакваха стари пиана, които вероятно са от 40-те години на миналия век. Музикалните инструменти са в ужасно състояние и Хасан и Ибрахим няма как да развиват таланта си с тях. Децата се обърнаха към мен с думите: "Тате, няма как да свирим на такива ужасни пиана. Нали искаме да сме най-добрите, как да го направим в такива условия?", оплака се тогава техният баща Дениз Игнатов.

Крисия е силно амбицирана да успее да постигне целите си и да покаже богатата си палитра от таланти в музикалното училище. Освен пеенето от няколко месеца тя сериозно напредва и с уроците по свирене на китара.

Реклама
Реклама
Реклама