Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6828837 www.bgdnes.bg

Злата учителка убила мъжа си заради наследство

Писмо разкрива нови детайли за зловещата трагедия

Апартаменти в Бургас, къща, ниви и огромен влог станали причина за смъртта на Димитър Миразчиев

Наследство за стотици хиляди левове е накарало злата учителка Веселина Гинева да затрие по ужасяващ начин собствения си съпруг. Това разкрива в писмо приятелка на загиналия бургазлия Димитър Миразчиев. Информацията в него преобръща на 180 градуса мотивите за ужасяващото престъпление. До момента прокуратурата твърдеше, че мотивът е солидната пенсия от 800 лева на Миразчиев, която съпругата му прибира две години след смъртта му. Заради това на даскалицата бе повдигнато и обвинение за измама наред с това за убийство по особено жесток начин.

Реклама

"Димитър получи солидно наследство. Къща с двор в центъра на Айтос, два апартамента в Бургас, лозя, много ниви и банков влог", разкрива в писмото си приятелката на мъртвия, цитирано от сайта "Флагман".

Научавайки за богатството, злата учителка през 2013 г. се сеща за Миразчиев. По това време те от дълго време са разделени, а Димитър живее с друга жена.

"Веселина явно се е притеснила, че той няма да й остави нищо, заради което влетяла в дома на тогавашната му приятелка, за да се разправи с нея и да прибере насила бившия си съпруг у дома - под претекст че тя ще се грижи по-добре за него. След скандала Димитър Миразчиев се разделил с приятелката си, с която смятал да остарее" допълва в писмото си близката на убития мъж.

По думите й след раздялата с новата си приятелка Миразчиев се пропива. Любовта към чашката го прави безпомощен да се противопостави на желанието на съпругата си да го прибере обратно в дома си.

Според прокуратурата това става през лятото на 2013 г. Пред свои съседи тя обяснила, че се смилила над съпруга си, а уговорката им била да прибира пенсията му в замяна на гледане. За Димитър обаче последната година от неговия живот била кошмарна. Веселина го заключвала в една от стаите на семейното им жилище в жк "Лазур". Заковала прозорците и не го пускала да излиза никъде. Вместо да го лекува, всеки ден му давала насила да пие ракия и бира.

Отчаяният мъж направил няколко опита да сигнализира на съседите си, че е в опасност. Издебвайки, докато злата учителка я няма, той дал бележка на свой съсед. В нея написал: "Спасете ме! Умирам!".

Реклама

Комшията веднага сигнализира в полицията, но резултат нямало. От писмото става ясно защо не се е стигнало до нищо след жалбата на съседа - Веселина посрещнала дибидюс гола младите полицайчета, изпратени да проверят сигнала. Те толкова се стресирали от нея, че отвратени се отказали да я разпитват и си тръгнали.

Така на първи август 2014 г. Димитър издъхнал в адски мъки. Според прокуратурата още същата вечер злата учителка напъхала трупа в контейнер за боклук и го оставила в Морската градина, продължавайки да взема пенсията му. Разложените останки на Димитър са открити година по-късно. След направена ДНК експертиза е установена самоличността му и Веселина е арестувана. Миналата седмица стартира и делото за убийството.

Реклама
Реклама
Реклама