Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6828896 www.bgdnes.bg

Прокълната е кръчмата на убития и тикнат в бидон Венци

Палили я два пъти, предишният собственик също е мъртъв

Кметът Васил Куртев: Аз не бих си я купил, събарям я!

Черна магия тегне над механата, заради която бе спукан от бой и натъпкан в бидон столичният бизнесмен Венцислав Младенов. Това разкри кметът на Нареченски бани Борис Куртев, който вече има план как да промени фаталната история на красивото село, разположено върху хребетите на родопския масив.

"Аз тая механа не бих си я купил. Сякаш проклятие тегне над нея, все проблеми създава. Предишния собственик го познавам. Спечели от тотото и я купи на хубава цена. Какво ли не му се случи след това. Два пъти се подпали, та я издигахме отново. След това той я продаде и забегна за морето. Само година оцеля, защото катастрофира и умря. Достигна го прокобата", хвърля светлина по случая Борис Куртев. Той е категоричен, че Севдалин и синът му Марин Буюклиев не са хора с добра слава в селото. Бащата Севдьо дошъл преди 4 години. Синът преди година.

Реклама

"Палави са си, не пият, ама се бият!", казва Куртев.

Марин и Севдалин се запознават с бизнесмена Венцислав около година преди да го очистят. Той им предлага да помогнат с ремонта на механата и да въртят делата, докато е в София. В столицата жертвата имала няколко ресторанта. Мечтата на Венцислав била да превърне занемарената механа "Банско чудо" в крайпътно ханче "Нашата кръчма". Така и не я осъществява, защото се оказва измамен.

"Пращал им е пари да я оправят за лятото. В един момент дочува, че вътре нищо не се прави, и идва на място да се разбере с тия младежи. Става дума за около 30 хиляди лева, които им е дал. Не е ясно те за какво са ги харчили тия пари", разкриват още местните жители.

Във фаталния за Венцислав ден той идва на крака при 47-годишния Севдалин и сина му Марин. Влиза в заведението, в което има обособена будка. В нея се продавали бързи закуски и местни мезета. Имало и камера. На записите се вижда как тримата се сдърпват и започва бутане. След това екшънът се премества в друга стая, от която няма записи.

"Нищо не се вижда на камерите. И брадвата, с която се твърди, че са го халосали, също не е открита", разкриват запознати с разследването пред "България Днес".

Венцислав бил бивш самбист и двамата мъже бая го млатили, преди да го обезвредят.

„Държан е за краката, докато другият обвиняем с твърд, тъп предмет е нанесъл няколко силни удара в областта на главата в тилната част“, разкрива Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив.

Реклама

Фаталният удар е нанесен от бащата Севдалин. След това двамата бабаити се опитват да заличат следите си. Вързан е с торбичка през шията и натикан в бидона.

"Поливали са с какви ли не химии, белина и други киселини помещението, за да няма кръв и мирис. Около 4 часа са чистили и замитали", казват ченгетата.

Пред разследващите Марин прави пълни самопризнания. Севдалин мълчи като риба. Замесвал се е и преди в хулигански прояви, регистриран е за сбивания и дължал пари на цялото село. Живеел при местната си любовница Мариана.

"Беше в тях, като го закопчаха, а синът му - на бар. Мариана не иска да го чува и вижда. Вика: отървах се", разкриха още от селото.

Кметът Куртев е категоричен, че смята да събори механата, тъй като е строена на общинска земя.

"Ще направя чешма в памет на покойните собственици и пейка с градинка. Никой не я иска вече, много е черна тая кръчма", казва кметът Борис Куртев.

Мечтаел за деца

Убитият Венци мечтаел за деца, преди да бъде очистен. Няма наследници и се оказва, че майка му и сестра му ще трябва да делят собствеността на механата с убийците на Венци. Севдалин и Марин разполагат с 50% от имота, научи още "България Днес"

"Бе много интересен и прекрасен човек. С чувство за хумор, говореше в рими, обичаше живота и беше много умен. От хората, които влязат ли в живота ти, няма как да не го променят. Не си заключваше апартамента или колата и приятелите му се шегуваха, че дори да не си е вкъщи, пак ще те нагости. Защото, ако му звъннеш по телефона и не си е у тях, ти казваше влизай направо, отключено е, това и това съм сготвил, идвам след малко", спомнят си близките му. Хранел и роми, когато ги видел да ядат от кофите. Нито един от хората, на които помагал, не дошъл на погребението в „Бакърена фабрика“. Семейството му само организира всичко. Изпращат го в затворен ковчег, защото е обезобразен.

Реклама
Реклама
Реклама