Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6832468 www.bgdnes.bg

4,5 г амфети на дози в дома на Петър Рачков

След изненадващ обиск прокуратурата повдига обвинение

Разследват брата на известния комик за разпространение на наркотици

Четири пакетчета, пълни с равно количество амфетамини, открити в дома на Петър Рачков, го заковават по обвинението за държане на наркотици. Заради дрогата, открита в дома му, той отново попада в бургаския арест, този път сам. Случаят е от миналата седмица, когато полицаите правят изненадващ обиск в апартамента му. Рачков е задържан, но остава само 24 часа зад решетките. Над него е надвиснала опасност от сериозна ефективна присъда, след като са иззети 6 обекта от дома му. След направените химически и други експертизи става ясно, че в еднотипните найлонови пакетчета има общо 4,5 г амфетамин. Иззет е и буркан със странно прахообразно бяло вещество. То се оказва хранителна добавка, сочи химическата експертиза.

"Обвинението е изпратено от Районната прокуратура в Окръжна, откъдето до края на седмицата трябва да стане ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение не само за държане на рисковите вещества, но и за разпространението им", коментираха от пресцентъра за "България Днес".

Реклама

Тарашът в дома на Петър Рачков, брат на известния комик Димитър Рачков, е извършен на 16 април. Ченгетата от бургаското районно правят изненадващ обиск, влитат неочаквано и започват да ровят. Засега от полицията крият дали проверката идва след оперативно следене, или е плод на сигнал от недоброжелатели.

Източници на "България Днес" коментираха, че Петър е отдавна на мушка и полицията в Бургас му е вдигнала мерника, след като от две години попада в полезрението им по линия на наркоразпространението.

Рачков е задържан няколко пъти. Освен за редовно шофиране без книжка, за което е изправен на съд и глобен, той на два пъти се оказва в опасна близост до дрога.

През март 2017 година ченгета от Четвърто РПУ правят спецакция в "Меден рудник". Около 17 часа полицаите спират "Пежо 406", управлявано от 24-годишния Станимир. В колата пътува и Рачков, както и аверът му Георги. При извършения обиск у шофьора е открит бял прах. Иззети са още наркотици, натъпкани из колата, както и течности в пластмасови бутилки, електронна везна и термометър. Следите отново водят към помпената станция, разположена до разклона за село Черни връх. Оттам също изземат прибори за производство на синтетични наркотици. Във въпросната станция към момента работи и Петър Рачков, който притежава пропуск, защото достъпът до съоръжението е ограничен.

Полицаите от Четвърто районно казват, че и преди са били в помпената станция, когато отново е задържан за разпит Рачков. Това се случва през 2016 година, но по неясни причини до обвинение не се стига.

Освен с дрога Петър Рачков има и друго попълнение в досието си. През февруари 2014 година е задържан заедно с 20-годишния Виктор Вучев за притежание на фалшиви долари. При обиск в дома му, тогава на ул "Македония" в Бургас, криминалистите откриват 10 фалшиви банкноти с номинал по 100 долара и две с номинал от 50 долара. Установено е, че ментетата са били пласирани в казина в морския град. Тогава Рачков се отървава с лека санкция.

Реклама

Ако бъде обвинен като дилър на дрога, Рачков е застрашен от наказание 3 години затвор и до 10 хиляди лева глоба.

Всеки момент срещу него ще започне и поредното дело за шофиране без документи, което ще се гледа в Районния съд в Бургас.

Има мацка в играта

Стройна мадама издирват ченгетата от Бургас във връзка с ареста на Рачков. Става дума за слабичка девойка, която е била на гости на известния брат и е забравила якето си. Именно в джоба на връхната дреха са открити пакетчетата с наркотици, твърди Петър Рачков в показанията си. Той казва и че няма общо и не знаел за тях преди обиска. Ако момичето отрече, ще се наложи и очна ставка, но за начало мистериозната гостенка трябва да бъде идентифицирана.

Рачков разказва и че иззетият голям буркан с прах са хранителни добавки на билкова основа, използвани от неговата майка. В крайна сметка резултатите от изследванията на столичните експерти потвърждават думите му за съдържанието на буркана.

Реклама
Реклама
Реклама