Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6832551 www.bgdnes.bg

Вълкът Гошо и Чичо Ники предизвикаха еуфория у децата

Малчуганите рисуваха със Здрава Каменова и Ники Желев

Кой не знае Гошо, кой не е слушал за него? Малкото страхливо вълче, което придобива все по-голяма популярност, преди ден зарадва децата, дошли в Младежкия театър в рамките на Международния литературен фестивал, който се проведе през уикенда.

Заедно със симпатичния Гошо на сцената се появиха Чичо Ники - авторът на книгата, Надето - художничката Надежда Кацарова, и актьорите Здрава Каменова - модератор на събитието, и Николай Желев, който влезе в ролята на Гошо. След като си поговориха малко за книгите, четенето и кой какво е правил снощи преди лягане, децата изслушаха откъс от "Приключенията на страхливия вълк Гошо". Така лека-полека малчуганите навлязоха в света на римите и тогава изведнъж на сцената заизскачаха животни всякакви - котки, мишки, пингвини, мечки, буболечки и една кола. Чичо Ники измисляше забавни истории в рими, децата му помагаха, а Надето ги рисуваше на мига. Оказа се, че сред публиката има и доста талантливи млади художници, които самоотвержено се спуснаха да й помагат. Така на бърза ръка всички заедно забъркаха чудни истории, които само чакат да бъдат издадени. Накрая Чичо Ники раздаде автографи на своите малки фенове.

Реклама

Чичо Ники - Николай Пенчев, е роден на 28 април 1968 г. в София. Завършил е българска филология в СУ "Св. Климент Охридски" през 1994 г. Сътрудничил е на различни вестници и списания, в които публикува къси разкази, пише сценарии за детско научнопопулярно предаване по БНТ и скечове за тв шоуто "НЛО". От 1996 г. работи във в-к "168 часа", на който става главен редактор през 2001 г. През 2011 г. става главен редактор на всекидневника "България Днес", какъвто е и до сега.

През 2009 г. написва "Зад маската на дявола" - първа книга от поредицата "Старобългарски загадки", криминален роман, чието действие се развива по времето на княз Борис Първи. В момента от поредицата има публикувани общо осем книги, една от които е с логически задачи.

"Приключенията на страхливия вълк Гошо" е история за деца в рими. В началото на тази година от печат излезе и втората част от поредицата за вълчето Гошо - "Гошо детектив". Издателство "Труд" предстои да издаде и книжка номер три - "Гошо и малката вещица", съвсем скоро.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама