Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6834269 www.bgdnes.bg

Чоков отсвири Галиче

Най-върлият враг на Ценко се бори за кмет

Големият син Спас не се е кандидатирал за изборите

Страшилището на Северозапада Ценко Чоков отсвири надпреварата за кметския пост в село Галиче. На частичните местни избори, които ще се проведат на 20 май, сили ще мерят трима кандидати, сред които и най-големият враг на Чоков - Веселин Тушинов, научи "България Днес".

Изненадващо за надпреварата за кметския пост не се е регистрирал големият син на Ценко - Спас Чоков. Той упорито бе спряган за сигурен победител в изборите. Напоследък младежът усилено се бута из столичния хайлайф, вършее по елитни клубове и пръска луди пари за екзотични пътешествия и засукани мадами. Последното, което му е в главата, е да прави кариера в политиката, издават негови познати.

Реклама

Дни преди да стане ясно, че отрочето на Чоков ще отсвири местните избори, местните трепереха от ужас, че именно той ще наследи татко си.

"Както при всички диктатори, какъвто е Чоков, така и него ще го наследи синът му. Спас върти целия бизнес за милиони на фамилията, не се е замесвал в скандали, няма и дела", даваха своите предположения хора от Галиче, преди да станат ясни имената на кандидатите за кметското място. Тогава хората в Галиче бяха категорични, че никой няма да посмее да се кандидатира за апетитния пост на Чоков, защото го чака тормоз от фамилията и мутрите, които работят за тях.

Самият Ценко Чоков си бе спечелил прозвището "вечния кмет". Той бе арестуван насред петия си мандат на поста. За първи път Чоков се явява на изборите през 1991 година като кандидат на СДС. Тогава опитът му е неуспешен, но пет години по късно печели убедително мястото. През май 2016 година е зрелищно арестуван в селото и обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство, принуда и изнудване. Той отговаря пред закона и за причиняване на средна телесна повреда, отвличане и отправена закана за убийство. Чоков бе отстранен окончателно от поста кмет на Галиче едва през февруари тази година.

Тримата кандидати в частичните избори ще се борят за остатъка от мандата на бившия началник, който е около година. Най-големият враг на Чоков - Веселин Тушинов, ще се бори за кметското място, подкрепен от БСП. Името на Тушинов нашумя около скандалите и последвалия процес на бившия кмет на селото - Ценко Чоков. Той е един от главните свидетели на прокуратурата по делото. Тушинов дълго време бе в отпуск по бащинство, а сега е барман в собственото си заведение.

В момента Ценко Чоков се намира в ареста, а процесът срещу него тече с пълна сила. Срещу него са дали показания над 30 души от Галиче, част от които в съдебна зала изненадващо се отрекоха от думите си, казани по време на досъдебното производство. Пребити почти до смърт младежи скандално заявиха, че сами са си посегнали.

Реклама

Фермер и търговец в надпреварата

На частичните местни избори ще се бори за кметското място и кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов. Мъжът има ферма за отглеждане на крави и овце. Освен това се занимава и със земеделие.

Местните твърдят, че Стоянов е сред най-приближените на Ценко Чоков. По думите им той не пропускал свиждане на Чоков и най-редовно ходи да му дава отчет за случващото се, докато екскметът е в зандана. Стоянов е редовен на софрата на Ценко, като са празнували заедно и последната изборна победа на бившия кмет, спомнят си хора от Галиче.

ВМРО пък застава зад занимаващия се с търговия Николай Банков. Той също се ползва с добро име сред съселяните си. На 20 май т.г. Банков ще разчита и на подкрепата и на привържениците на партия "Воля".

Реклама
Реклама
Реклама