Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6850163 www.bgdnes.bg

Лесбийка убийца не иска в затвора

Прерязва гърлото на любовницата си в Мездра

Нели Петкова ликвидира 15-годишната си приятелка от ревност към мъж

Екип на "България Днес"

От затвора предсрочно иска да излезе лесбийката Нели Петкова, която изтърпява присъда заради убийството на 15-годишната си любовница Надежда в Мездра през 2011 г.

Осъдената на 13 години затвор написала в молбата си до съда, че желае да напусне Сливенския затвор, защото нямало кой да се грижи за непълнолетната й сестра. В документа за предсрочно освобождаване Панова посочва и като мотив за това факта, че е изтърпяла 2/3 от наказанието си. Подчертава, че междувременно е починала майка й. Заради това се наложило за непълнолетната й сестра да се грижи баба им, която имала здравословни проблеми.

Реклама

Състав на Окръжния съд в Сливен обаче не се трогва от мотивите на осъдената лесбийка и отказва да уважи молбата й за предсрочно освобождаване от затвора. В своето решение магистратите посочват, че Панова продължава да бъде опасна за обществото. В мотивите за отказа е записано дословно: "Цялостното поведение на осъдената, фиксираните проблемни зони в оценката на правонарушителя, непромененият в достатъчна степен профил на нуждите и поведението не сочат за постигнат поправителен ефект", съобщава "Блиц". Решението на окръжните съдии не е окончателно и най-вероятно ще бъде обжалвано от Панова пред апелативния съд в Бургас.

Присъдата от 13 години затвор бе наложена на 23-годишната тогава Нели Панова през 2012 г. Съдът я призна за виновна за това, че на 24 март 2011 г. е умъртвила 15-годишната Надежда Вълкова от София. Двете имали интимни отношения, след като се запознали в интернет. С четири удара с нож, един от които е прерязал сънната артерия, Панова е убила момичето, установили разследващите.

Трупът на тийнейджърката е открит призори на 24 март 2011 г. в парка в Мездра. При огледа съдебните медици установяват, че смъртта е в резултат на прерязана с нож сънна артерия и още няколко рани по шията. Момичето не е изнасилено, макар дрехите му да били съблечени и разхвърляни наоколо.

Няколко часа по-късно, докато жителите на Мездра тръпнат в ужас от кървавото престъпление, Панова сама отива в полицията и съобщава, че приятелката й е изчезнала. В хода на разпитите обаче версията й се пропуква и тя признава, че убила гостенката си от ревност. Заподозряла я, че поддържа и друга интимна връзка, но с мъж.

Нели Панова е осъдена на 20 години затвор. Наказанието й обаче е намалено с 1/3, след като тя прави пълни самопризнания и процесът минава по реда на съкратеното съдебно производство.

Веднага след това Панова е приведена в Сливенския женски затвор. Зад дебелите стени на зандана тя срещнала нова любов в лицето на друга затворничка и дори татуирала името й на ръката си, обяви публично самата Панова.

 

Реклама
Реклама
Реклама