Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6851437 www.bgdnes.bg

Близки на закланата в асансьор бургазлийка: Убиецът на Никол ще е вън след 2 години!

Иван Иванов се държал пред психолога така, все едно е заклал муха, ридае майката на жертвата

Само след 2-3 години на свобода ще излезе и ще продължи живота си убиецът на Никол от Бургас, а девойката никога няма да се върне! Тази възможна развръзка на бруталния криминален случай, окървавил морския град през август м.г., провокира близките на закланото момиче да излязат на мълчалив протест минути преди старта на делото срещу килъра Иван Иванов. Шествието ще се състои в 9,00 часа на 14 май пред Бургаския районен съд, научи "България Днес".

Реклама

"Максималната присъда, която осмокласникът Иван може да получи, е 10 години затвор, тъй като е непълнолетен и няма да отговаря с цялата тежест на закона. Подозираме, че той ще признае вина и ще сключи споразумение с прокуратурата. Едва ли ще му дадат повече от 5 години затвор. Следва сценарият как той за примерно поведение в затвора ще поиска предсрочно освобождаване и едва ли ще излежи повече от 3 г. зад решетките", това разкрива пред вестника Таня, колежка на почернената майка на Никол - Мария Ставрева.

"С Мария работим заедно повече от 10 години. Малката Никол израсна пред очите ми, приемам много лично каузата. Самата Мария ме помоли да се заема с организацията на протеста, защото сама тя няма нито сили, нито желание за това. Тя от 10 дни не е стъпвала в салона, където работи. Съсипана е от наближаващото дело за убийството на дъщеря й", допълва още Таня.

"Хиляди хора останаха шокирани от жестокото убийство и най-вече от хладнокръвния начин, по който е извършено. Ние, близките на Никол, приканваме народа да застане до нас в един мълчалив протест по време на мярката на делото и мълчаливо всички заедно да апелираме към съда за една справедлива присъда", заканват се организаторите на протеста.

"Имам информация от психолога, който посещава Иван в ареста, че убиецът се държи все едно е убил една муха, а не човешко същество", отвратена е жената.

Освен за справедлива максимална присъда протестиращите ще настояват делото да бъде гледано публично, а не на закрито заседание, както е обявено.

"Настояваме на делото да присъстват както близки и приятели на Никол, така и журналисти, които да дадат гласност на проблема", категорична е Таня. Самата тя обяснява, че са избрали именно мълчалив протест, за да се запази паметта на момичето.

Реклама

"Каквото и да се каже, колкото и думи да се произнесат за този ужас и това зверско безобразие, никога няма да са достатъчни. И заставайки пред съда по време на делото, ще се надяваме и ще очакваме законът да даде не само крайната и максимална присъда, но и да вземе мерки за нас и нашите деца в бъдеще. Моля всеки, който чете този призив, да не забравя, че никой не е застрахован от подобен вид насилие с фатален край", призовава Таня в социалните мрежи.

Умира след прерязана сънна артерия

Четвъртокласничката Никол е гледала безпомощно как кръвта й изтича, била е в съзнание и разбирала неизбежността на края си, изживявайки тежки предсмъртни мъки. Това е заключението на съдебномедицинската експертиза по едно от най-жестоките убийства, станало на 20 август 2017 в асансьор на жк "Меден рудник".

Подсъдимият Иван Иванов, на 15 г., е нанесъл смъртоносния удар с нож във врата на Никол. Той почти напълно прерязал вътрешната сънна артерия, от което последвали силна кръвозагуба и остра анемия, довели до фатален край.

Иван и Никол се запознават в интернет. Майката на Иван, Донка Петкова, отказва да приеме, че детето й е убиец. Според нея той е натопен, а истинският извършител е на свобода и напада и други момичета в бургаския комплекс. Криминалисти, работили по случая, са категорични, че срещу 15-годишния Иван има събрани достатъчно доказателства за извършеното престъпление.

Реклама
Реклама
Реклама