Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6854074 www.bgdnes.bg

Килърът Пелов духнал през Дунава

След скандалното бягство от Софийския затвор

Рибари прекарали с лодка престъпника в Румъния

В чужбина най-вероятно вече е минал нелегално беглецът от софийския затвор Владимир Пелов, който духна от зандана заедно с авера си Радослав Колев в началото на април. Това е една от версиите, които се носят в Ботевград, откъдето е осъденият за едно и обвинен за още две убийства Пелов.

Според мълвата опасният рецидивист е изчакал около седмица, докато мине полицейската шумотевица около издирването, и едва след това е предприел бягство зад граница. Клюката носи, че Пелов се е придвижил пеша до река Дунав в района на Видин. Там го чакали предварително наети рибари - трафиканти на хора. Говори се, че им било платено за прекарване на беглеца в Румъния. След като стъпил на територията на северната ни съседка, беглецът от родното правосъдие най-вероятно е останал за известно време там, докато организира по-нататъшното си придвижване към Западна Европа, носят клюките в Ботевград.

Реклама

Според местните Пелов е изоставил авера си Радослав Колев няколко дни след зрелищното им бягство от затвора, при което неутрализираха с оръжие и нож охраната. Причината ботевградският рецидивист да зареже приятеля си била лабилната психика на Радослав. Пелов бил убеден, че аверът му не е достатъчно психически устойчив и във всеки един момент може да създаде предпоставка двамата да бъдат разкрити и задържани. Пелов и Колев все още не са заловени и издирването им продължава.

Радослав Колев е рецидивист, осъден на 26 години за убийство. Владимир Пелов има присъда от 30 години за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама полицаи. В биографията си е записал и присъда от 15 години за убийство на сараф през далечната 1997 г. Докато я изтърпява, той става студент и по тази причина излиза предсрочно от затвора. Отново попада в килия преди малко повече от две години, когато е обвинен за разстрела на двама братя цигани, сводници от Ботевград. По този повод малко преди да духне от затвора, Пелов се среща с адвоката си. Тогава той бил във видимо добро настроение, бодър, усмихнат и по нищо не личало, че крои план за бягство от затвора. Единствената и най-важна тема, към която проявявал загриженост, била свързана с хода на разследването за двамата убити цигани в Ботевград на 25 март 2016 г. Той заявил пред адвоката си, че желае да бъде внесена молба за задвижване на процедурата, с която да се иска делото да бъде внесено в съда. След като това стане, прокуратурата има срок от един месец да напише обвинителен акт и да го депозира в съда. Ако държавното обвинение не направи това, делото срещу Владимир Пелов за двойното убийство на братята Цветан Скинара и Марко Петров автоматично се прекратява.

Според запознати сюжетът е щял да се развие благоприятно за беглеца от затвора, защото по време на проточилото се над две години разследване не били събрани достатъчно доказателства, че именно Пелов е гръмнал братята в Ботевград.

тифец-Владимир Пелов

Радослав Колев

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама