Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6855262 www.bgdnes.bg

Бащата на Недкова отвлечен и пребит

Кошмар мъчи семейството на плеймейтката Нора

Свирепи мутри нападат туристическия бос Николай пред хасиендата му край Варна

Кошмар от миналото измъчвал семейството на плеймейтката Нора Недкова, която грабна титлата за най-сексапилна мадама на 2017 г., разкриват източници на "България Днес". По думите им бруталното престъпление е оставило траен отпечатък върху близките на Николай Недков, който става жертва на отвличане и жесток побой през далечната 2002 г. Тогава трима неизвестни бандити нападат бащата на бъдещата плеймейтка и неговия шофьор. По това време Недков е изпълнителен директор на курорта "Златни пясъци". Живее с жена си и трите си деца - 8-годишната Нора, сестра й, на 10, и по-малкия им брат, в Приселци.

Реклама

"Не искам да коментирам нищо около този случай, който става, когато съм съвсем малка", лаконична е Нора пред "България Днес". Допълва, че баща й отдавна е извън политиката, а в държавата стават много по-важни неща, които заслужават внимание, за разлика от историята на семейството й.

На 7 ноември 2002 г. служебната лимузина на Николай Недков е засечена от друг автомобил в района около варненското село Приселци. Шофьорът на Николай Недков слязъл от колата, за да се разбере с другия водач. Насреща си обаче видял насочен пистолет, а от колата изскочили трима въоръжени мъже. Единият от тях бързо поставил белезници на ръцете на Недков и той е напъхан в багажника. След това нападателите влезли в аудито на похитения и подкарали по обратния път. Спрели в гориста местност на 3 км от Приселци. Измъкнали туристическия бос и шофьора му от колата и започнали да ги налагат с метални тръби. След жестокия побой биячите запалили аудито, оставили жертвите да се гърчат окървавени в безпомощно състояние и изчезнали.

Часове по-късно случайни минувачи откриват двамата пребити и ги карат в болница. Недков е със счупени ръце, крака, седем ребра, разкъсан бял дроб и смляно до неузнаваемост лице. Има опасност за живота му. Възстановяването му е дълго и мъчително, претърпява и няколко операции в Австрия.

Жестокият побой над Недков рефлектира не само върху работата му, но и върху личния живот на семейството. Силно притеснен за сигурността на децата си, той наема денонощна охрана за тримата си непълнолетни наследници.

Година и половина след отвличането му Недков подава оставка като изпълнителен директор на "Златни пясъци".

Веднага след бруталното отвличане и побоя над туристическия бос целият ръководен състав на МВР е впрегнат в издирването на престъпниците. Те обаче не са разкрити и задържани. Ченгетата разполагат с информация на оперативно ниво за евентуалния поръчител на инквизицията, но така и не успяват да я подплатят с годни за пред съда доказателства. В хода на разследването става ясно, че наказателната акция срещу Недков е внимателно планирана. Седмица преди нападението колата, с която се движат похитителите, е открадната, а впоследствие е открита опожарена. Според една от работните версии на криминалистите саморазправата с шефа на "Златни пясъци" е поръчана от боса на групировката "Мултигруп" Илия Павлов. Мотивът за това е неговата ожесточена битка по това време с управата на все още нераздържавеното дружество "Златни пясъци", гласи хипотезата, която така и остава неподкрепена с доказателства. Друга версия свързва поръчката с известен в миналото ресторантьор, приближен до тогавашното синьо политическо управление на държавата. Въпросният бизнесмен има огромни апетити към приватизацията на курорта и е в непримирим конфликт с ръководството на тогавашното работническо-мениджърско дружество "Златни пясъци".

Случаят е пратен в архива

Разследването на бруталното престъпление се точи 15 години, но инквизиторите на Николай Недков така и не са открити и задържани. Въпреки че тримата биячи са действали без маски, никой от разпитваните по случая не е е успял да разпознае лицата им в полицейските албуми. Без резултат остава и издирването им, за което са използвани фотороботи, с които са снабдени всички полицейски управления в страната.

В крайна сметка случаят е пратен към архив поради изтичане на давността през пролетта на 2017 г., уточняват от Окръжната прокуратура във Варна пред "България Днес".

Реклама
Реклама
Реклама