Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6857942 www.bgdnes.bg

Очите се срещна с Кравата в съда

Тлъсти гардове пазят стреляния Желязков, Кузманов му се репчи

За първи път след престрелката на Слънчака от 8 юни 2016 година Митьо Очите застана очи в очи с врага си Божидар Кузманов-Кравата. Двамата се оказаха на по-малко от метър разстояние в Специализирания наказателен съд в София.

Желязков е призоваван многократно като свидетел срещу бандата на Кравата, обвинена за каубойската среща в курорта. След дълго издирване най-накрая той се вясна в спецсъда, появявайки се със закъснение и за изненада на собствения си адвокат. Минути преди влизането на Очите адвокат Илиян Василев твърдеше, че клиентът му не иска да идва в залата.

Реклама

Придружен от дебели гардове, Очите се спря застрашително до подсъдимите на първия ред Божо Кравата, Георги Иванчев и Тодор Славов. Иванчев е обвинен за стрелбата срещу Очите, след която той бе с опасност за живота. Славов е обвинен за убийството на дясната ръка на Желязков - гарда му Александър Алексиев - Сашо Японеца. Кравата е сочен за главатар на другите двама.

След като се извиси над седналия Кравата, Очите започна заканително да клати глава, гледайки втренчено с изпъкналите си очи подсъдимите. "Кво ве?", неочаквано се изрепчи очилатият Божидар Кузманов. Очите обаче не отвърна, а тежко се затътри към мястото за разпит.

Обясненията на Желязков траяха над 2 часа. През повечето време страховитият несебърски бос стоеше прав. Подсъдимите периодично влизаха в пререкания с Очите, като го наричаха лъжец. Съдията трудно овладяваше обстановката. Кравата бе заплашен с глоба и изгонване, ако не млъкне.

След разпита Димитър Желязков напусна съда, а гардовете му блъскаха нагло журналята. Желязков все още има здравословни проблеми. Той показа пред съда торбичка, която виси отляво на стомаха му, за да докаже проблемите си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама