Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6858287 www.bgdnes.bg

Маскиран преби разследващ журналист

Брутален побой нанесе на разследващия журналист от Червен бряг Христо Гешов маскиран бандит. Грозната сцена се разигра пред семейната къща на Гешов, който е известен с множеството си подадени сигнали за нередности и откровени кражби срещу местната власт в града.

"Тази вечер, прибирайки се късно в семейната ни къща в Червен бряг, бях нападнат от неизвестен мъж, който ми нанесе няколко удара с крак в областта на корема и гърба", написа вчера сутринта Гешов.

Реклама

Нападателят възнамерявал да продължи с побоя, но заради виковете за помощ от хора е принуден да спре. След като пробягва няколко метра по улицата, биячът се мята в паркиран наблизо автомобил, а съучастникът му отпрашва с мръсна газ.

Журналистът веднага след това е откаран от свои близки в болница, а прегледът показва, че няма сериозни наранявания. Вчера сутринта Гешов подаде сигнали за побоя в полицията и прокуратурата. Негови близки коментираха, че шансът ченгетата да открият нападателя е минимален заради обвързаността на различните видове власти в градчето.

"Това нападение свързвам 100% с редицата мои разследвания и подадени сигнали до компетентните органи срещу местната власт в Червен бряг", написа Гешов в профила си във фейсбук.

Журналистът има своя видеорубрика "На прицел" в регионалния сайт "За истината". В нея той почти всяка седмица разказва с документи и факти за безобразия, извършени от общинари в Червен бряг.

Едно от предаванията е за купуването на скъп нов служебен автомобил за директора на местната болница Никодим Нинов, която междувременно е натрупала задължения за над половин милион лева. След материала случаят моментално е подхванат от специализираната прокуратура, а болничният шеф подава оставка.

Друго разследване на журналиста, по което вече има повдигнати прокурорски обвинения срещу кмета и двама общинари, е за неизгодна сделка за наем на общинската фирма "Обществено хранене", която стопанисва хотел и ресторант "Таганрог".

Реклама

В друго свое разследване журналистът показа как как трима общинари от Червен бряг се канят да санират къщите си с европейски средства.

Нелицеприятните му разкрития логично са приети на нож от общинарите. Стига се и до драстични мерки. Така при последното му участие в шоуто "Господари на ефира", съдържащо и репортаж за начина, по който кметът на Червен бряг и Общинският съвет в града разпределят обществените поръчки, местната кабелна телевизия спира излъчването на Нова телевизия.

Освен цензурата срещу Гешов са подадени над 130 жалби, а през фейсбук получава множество заплахи за убийство. В опит да наложат цензура над написаното от него властите дори уволняват няколко общински служители, които са споделяли негови публикации в социалната мрежа, разказа Гешов. Майка му, която работи като готвач в детската ясла, е принудена да напусне.

Реклама
Реклама
Реклама